Mândrie şi Prejudecată

Jane Austen

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Vă mai recomandăm

Jane Eyre

Charlotte Brontë

184,00 MDL
Rațiune și Simțire

Jane Austen

151,00 MDL
Departe de Lumea Dezlănțuită

Thomas Hardy

193,00 MDL

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Mândrie și prejudecată (Pride and Prejudice), publicat în 1813. Iubire, intrigi, convenții sociale insuportabil de rigide, dar și mari orgolii, temeri, naivități și pasiuni, totul se combină în proporții aproape perfecte pentru a da naștere unuia dintre cele mai apreciate romane de dragoste scrise vreodată în limba engleză, unul care rămâne și astăzi, la mai bine de două secole de la apariția sa, la fel de proaspăt și neconvențional (dacă nu ar fi să judecăm decât după faptul că povestea de iubire dintre Miss Elizabeth Bennet și Mister Darcy începe acolo unde altele se termină: în momentul în care eroina refuză cererea în căsătorie a nobilului, dar atât de arogantului lord).

Romanul are trei părți, ca o piesă de teatru clasică, am putea spune.

Prefața este semnată de regretatul prof. univ. dr. Dan Grigorescu, inegalabilul critic literar și de artă, profesorul universitar de literatură comparată, traducătorul și istoricul, dar și extraordinarul editor, a cărui întreagă carieră a fost onorată de Academia Română, al cărei membru deplin a devenit în 2004.

 

Despre Autor


 

Jane Austen s-a născut pe data de 16 decembrie 1775 în localitatea Steventon din comitatul englez Hampshire. Încercările sale literare timpurii s-au lovit de neîncrederea editorilor, ea reușind să-și publice primul roman, Rațiune și simțire, abia în 1811, după opt ani de când spera zadarnic ca o altă lucrare, Northanger Abbey, să vadă lumina tiparului. 

Mândrie și prejudecată (1813) îi aduce consacrarea ca scriitoare, iar Mansfield Park (1814) și, mai ales, Emma (1815), consolidează prestigiul de care se bucura. Succesul comercial avea să vină mult mai târziu, fiecare ediție a romanului constituind un eveniment notabil. La vârsta de doar 42 de ani și jumătate, Jane Austen părăsea această lume.

Alte două romane, Persuasion și mult-amânatul Northanger Abbey, aveau să apară doar postum, la sfârșitul anului 1817.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 368
Apariția: 2022
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 9786060880394