Plexus

Henry Miller

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Descriere

Romanul Plexus (1953) este cel de‑al doilea volum al trilogiei Rastiginirea trandafirie şi contine cea mai ampla descriere a valorilor, credintelor, opiniilor şi deciziilor de viata ale scriitorului, in lupta sa pentru supravietuire in New Yorkul dinaintea izbucni­rii Primului Razboi Mondial.

Mai mult decit un roman, Plexus este confesiunea unui personaj fascinant – atit in momentul „cruci­ficarii“ sale, cit şi mai tirziu, cind controversata trilogie era deja scrisa – sub forma unei avalanşe de emotii, idei, viziuni şi coşma­ruri despre om şi locul sau precar in societatea secolului XX, in care arta pare sa fie singurul refugiu al sufletului. Curiozitatea nepotolita a lui Miller il face sa abordeze orice subiect şi orice aspect al existentei, fara limite sau tabuuri; tot ce inseamna viata este admirat, criticat, ironizat, evaluat din toate unghiurile, uneori cu cruzime, alteori cu tandrete, insa intotdeauna cu umor.

Recenzii

„Literatura americana de azi incepe si se sfirseste cu sensul pe care i l-a dat Miller.” - Lawrence Durrell

Despre Autor

Henry Valentine Miller (1891‑1980) s‑a nascut in Yorkville, New York, intr‑o familie de origine germana. Si‑a petrecut anii de scoala in Brooklyn, intre 1909 si 1924 a incercat sa lucreze in atelierul de croitorie al tatalui sau, a trecut prin greutati, slujbe prost platite, in medii dominate de saracie si mediocritate. Hotarit sa se apuce de scris, la treizeci de ani pleaca la Paris, unde isi petrece urmatorul deceniu.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 629
Apariția: 2018
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-46-7235-6