...Să Ucizi o Pasăre Cîntătoare (Top 10+) [Carte de Buzunar]

...Să Ucizi o Pasăre Cîntătoare (Top 10+) [Carte de Buzunar]
140,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă Librăria Bestseller din Chișinău (Centru) str. Pușkin 35 068-799-933 Stoc limitat
Vezi pe hartă Bestseller din Chișinău (Telecentru) str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

...Sa ucizi o pasare cantatoare este un roman brutal si onest, abordand cu curaj o problematica mereu de interes: rasismul, conflictele sociale si pierderea inocentei copilariei, totul filtrat prin ochii unei fetite, Scout Finch, martora la intamplarile dramatice declansate intr-un mic orasel sudist atunci cand un barbat de culoare este acuzat ca a violat o femeie alba.

Tatal naratoarei, Atticus, desemnat ca avocat al apararii, trebuie sa tina piept unor prejudecati pana atunci latente si, din acest moment, Scout si fratele ei, Jem, sunt atrasi intr-o succesiune rapida de evenimente care le depasesc intelegerea.

Pe timpul procesului, oraselul decade treptat in grotesc si violenta, insa exista oameni care nu se lasa contaminati de setea de linsaj generala, iar Atticus Finch ramane reperul moral care ii ofera lui Scout, si totodata cititorilor, un punct de vedere empatic si echilibrat.


Recenzie Bestseller.md


 

Romanul este narat de o fată de 6-8 ani, „Scout” Finch, acțiunea romanului are loc la începutul anilor 30 din secolul trecut. Cartea ne prezintă aventuri ale copilăriei lui Scout și a fratelui ei Jim, a prietenului lor Dill, evenimetele la care participă tatal lor, Atticus, care-și crește singur copii și încearcă să le dea o educație cât mai bună.

Acţiunea romanului se schimbă total atunci când Atticus, avocat de meserie, se implică în apărarea unui om de culoare, Tim Robinson, care este acuzat de violul unei fete albe. În acea perioadă mentalitatea oamenilor era diferită, atunci un negru din start era vinovat în fața unui alb.  

În timpul procesului, Atticus reușește să arate că de fapt vinovat de viol este chiar tatăl fetei, Bob Edwell, căruia îi plăcea băutura și de câte ori avea ocazie își batea fata. Tim Robinson primește verdictul definitiv ”Vinovat”, dar după ce procesul se termină, toată lumea din oraș nu mai împărtălelte părerea că negrul era vinovat și mulți încep să-l ignore pe Bob Edwell. Ca urmare acesta declară razboi familiei Finch…

Recomand cu drag cartea. Romanul pune în discuţie subiecte precum violul, problemele societăţii, inegalitatea rasială, dar, în acelaşi timp, reuşeşte să rămână un roman cu o poveste frumosă şi plăcută pentru lecturată. În 2007, Harper Lee a fost decorată cu ordinul Medalia prezidenţială a libertăţii Statelor Unite ale Americii pentru contribuția sa în literatură.

-- -- Recenzie de Cristian Plop, Editor Web la Bestseller.md. Proiect realizat în parteneriat cu Stiripozitive.eu

 

Citate din Carte

”Lumina zilei, în mintea mea, noaptea dispăru”

”N-ai să înţelegi niciodată cu adevărat o persoană până ce nu vezi lucrurile din punctul ei de vedere.”

”Nu mi-a plăcut niciodată să citesc până în clipa în care mi-a fost teamă că am să pierd această posibilitate. Nimănui nu-i place să respire.”

”Doar pentru că am fost învinşi cu o sută de ani înainte de a începe nu înseamnă că nu putem încerca să câştigăm.”

”A umbla cu pistolul la tine e ca și cînd ai invita pe altul să te împuște” -- Selecție de Cristian Plop


Despre Autor

Harper Lee s-a nascut in Monroeville, Alabama, in 1926. A studiat Dreptul, apoi s-a stabilit la New York, dedicindu-se scrisului. In 1959, l-a insotit pe Truman Capote, prietenul ei din copilarie si sursa de inspiratie pentru personajul Dill Harris, in Holcombe, Kansas, ca asistent in munca de cercetare ce a stat la baza romanului Cu singe rece.

Desi s-a bucurat de un succes imens, Lee si-a intrerupt activitatea literara, mutindu-se inapoi in Monroeville, unde duce o viata retrasa impreuna cu sora ei, - Alice. In 2007, i s-a decernat Medalia Libertatii de catre pre­sedintele Statelor Unite.


Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: To Kill a Mockingbird
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 372
Editura: Polirom
Apariția: Mai 2014
ISBN: 978-973-46-4446-9
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3500

Pareri