Hanul lui Manuc

SIMONA ANTONESCU

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Romanul Simonei Antonescu ne poarta cu doua veacuri in urma, in Principatele Romane. Remitizarea istoriei nu doar insufleteste destine individuale, ci da viata si tensiune unor evenimente cruciale de mult arhivate. Aceasta calatorie de sase ani in perioada razboiului ruso-turc, terminat cu pierderea Basarabiei, este o autentica evadare in trecut.

Pe mosiile Tarii Romanesti, grinarul marilor imperii, sau in batalii pe mare si pe uscat, pe ulitele tirgului Bucurestilor, traversate de picioare desculte si taine de palat, sau la Constantinopole, in serai si catacombe, printre intrigi si capete taiate, istoria isi urmeaza cursul. Hanul lui Manuc, la fel ca primele romane ale Simonei Antonescu – Fotograful Curtii Regale si Darul lui Serafim –, se situeaza sub aceeasi inscriptie heraldica: „Daca nu revezi trecutul, nu vezi prezentul si nu prevezi viitorul.”

Simona Antonescu s-a nascut la Galati in anul 1969 si a copilarit in localitatea Tintea (judetul Prahova). Dupa absolvirea Liceului „Constantin Dobrogeanu-Gherea” (actualul Colegiu National „Nichita Stanescu”) din Ploiesti, a urmat cursurile Facultatii de Chimie din cadrul Institutului Politehnic Bucuresti. A debutat in anul 2015 cu Fotograful Curtii Regale, roman cistigator al Concursului de Debut al Editurii Cartea Romaneasca/Polirom si al Premiului de Debut al Uniunii Scriitorilor din Romania. Acesta a fost finalist al Festival du Premier Roman de Chambéry si a fost reeditat in 2016 in colectia Top 10+ a Editurii Polirom. A mai publicat romanele Darul lui Serafim (2016), Hanul lui Manuc (2017), finalist la Premiul National pentru Proza Ziarul de Iasi, reeditat in colectia Top 10+ a Editurii Polirom (2018), Ultima cruciada (2019) si Maria Tanase. O fintina pe un drum secetos (2019). Incepind din anul 2018 publica la Editura Nemi seria de carti Istoria povestita copiilor.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 664
Apariția: 2018
Coperta: Copertă moale
ISBN: 9789734673742