Dama de pică și alte proze

Dama de pică și alte proze

Preț de Listă: 157,00 MDL

Preț: 125,00 MDL

Economisești: 32,00 MDL (20%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Tinarul Hermann afla intimplator, la o petrecere, ca bunica unuia dintre amicii sai, o venerabila contesa, stie secretul cistigului sigur la carti. Acest lucru ii schimba soarta. Isi dedica viata dezlegarii misterului, dar totul pare sa fie in zadar, caci contesa moare. Batrina se intoarce insa pe neasteptate din morti si bate la usa lui Hermann ca sa-i destainuie teribilul adevar: cele trei carti intotdeauna cistigatoare.

Citeva zile mai tirziu, tinarul innebuneste…

Despre Autor
 
Nascut in 1799, intr-o familie de nobili rusi, Aleksandr S. Puskin avea sa devina celebru prin minunatul poem in proza Evgheni Oneghin. Pina atunci insa scrie intens poezie, mai ales cu tematica revoluti­onara, si atrage atentia Tarului Alexandru I, care declara : „Puskin a inundat Rusia cu versuri insti­gatoare : tot tineretul le invata pe dinafara. Puskin trebuie trimis in Siberia”. Poetul scapa de Siberia, dar nu si de exil, care-l va aduce la Chisinau.
 
De aici va pleca, in 1824, la Mihailovskoe, unde traieste modest, sub supravegherea autoritatilor. Scrie multe dintre poemele celebre, amintitul Evgheni Oneghin si drama Boris Godunov. Citiva ani mai tirziu ii vor fi publicate si povestirile Dama de pica si Kirdjali, dar si romanul Fata capitanului. In 1837 are loc celebrul duel cu baronul D’Anthes, in care poetul este ranit mortal. Se stinge din viata la 27 ianuarie, in acelasi an.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 382
Editura: Corint
Apariția: 2015
ISBN: 978-606-8623-66-5
Greutatea: 0.2000

Pareri