Iarna vrajbei noastre (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Iarna vrajbei noastre (Top 10+) [Carte de Buzunar]
150,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Traducere de Tatiana Malita si Mihu Dragomir.

„«Iarna vrajbei noastre» reafirma pozitia lui John Steinbeck de sustinator neobosit al adevarului, inzestrat cu o intuitie infailibila pentru tot ceea ce tine cu adevarat de spiritul american.” -- Din discursul Comitetului Premiului Nobel cu ocazia decernarii Premiului Nobel pentru literatura lui John Steinbeck

Publicat in 1961, cu un an inainte ca Steinbeck sa primesca Premiul Nobel pentru Literatura, romanul urmareste decaderea societatii americane din anii ’60. Personajul central, Ethan, ajunge in pragul saraciei lucrind ca functionar in propria bacanie, detinuta acum de un imigrant italian. Sotia si copii se pling la nesfirsit de lipsa banilor si de viata pe care o traiesc.

Ethan incearca cu disperare sa le ofere fericirea si, in acelasi timp, sa-si pastreze demnitatea. Steinbeck ne poarta intr-o calatorie spre miezul disperarii lui Ethan, alimentata in continuu de sentimentul ratarii.

Recenzii

Romanul lui Steinbeck este un roman impins de dialog si reflectii mai degraba decit de actiune. Este o poveste care exploreaza, intr-o forma extrema, conflictul dintre doua filosofii de viata care au macinat America postbelica: cea puritana moral, rigida si asezata si cea autoindulgenta, de o lacomie de proportii . Privit intr-o perspectiva mai larga, este insa un roman cu valente universale, care vorbeste despre ciocnirea dintre doua solutii existentiale, fiecare cu insuficientele ei: traiul modest si prudent, respectiv traiul ambitios, dens in riscuri si plin de promisiuni.” -- Sever Gulea, 21 octombrie 2013, pe blog.libris.ro

Despre Autor

John Ernst Steinbeck s‑a nascut la 27 februarie 1902 in Salinas, California. Intre 1918 si 1925 urmeaza, cu intre­ruperi, cursurile Universitatii Stanford. Dupa ce mai multe schite ii sint respinse, Steinbeck debuteaza in 1929 cu un roman, Cupa de aur, al carui protagonist este piratul Henry Morgan. In 1932 publica volumul de nuvele Pasunile Raiului, inspirat din viata fermierilor din Valea Salinas.

Un an mai tirziu ii apare romanul Catre un zeu necunoscut, iar in 1935, Cartierul Tortilla, urmat de Batalia (1936) si clasicul Soareci si oameni (1937), ecranizat in repetate rinduri. In 1938 vede lumina tiparului volumul de nuvele Valea lunga.

Pentru Fructele miniei (1939) i se decerneaza Premiul Pulitzer. In urmatoarele doua decenii publica Nopti fara luna (1942), Strada Sardinelor (1945), Autobuzul ratacit (1947), Perla (1947), La rasarit de Eden (1952), cartea sa cea mai indragita, Joia dulce (1954), Scurta domnie a lui Pépin al IV‑lea (1957) si Iarna vrajbei noastre (1961). In 1962, in urma unui lung periplu prin patruzeci de state americane in compania catelului sau, Charley, scrie volumul Eu si Charley descoperim America.

In acelasi an i se decerneaza Premiul Nobel pentru Literatura. John Steinbeck a mai scris eseuri (America si americanii), reportaje, scenarii de film (printre acestea numarindu‑se si celebrul Viva Zapata!). A incetat din viata la 20 decembrie 1968.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 370
BRAND: Polirom
Apariția: 2016
ISBN: 9789734661176
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm

Pareri