Hanul Ancuței

Mai multe poze

Hanul Ancuței
101,00 MDL (25,37 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Intr-un han cu ziduri ca de cetate si cu o hangita, Ancuta, plina de „vino-ncoa“,intr-un timp pierdut in negura timpurilor si totusi nu prea indepartat, se desfasoara in fiecare seara un ceremonial al istorisirii unor intamplari iesite din comun. Spectatorii sunt si actorii acestuishow patriarhal care mizeaza mult pe vinul adus in carafe pantecoase, ca acelea care ii placeau lui Eminescu(cand mergea la „Bolta rece“ cu Ion Creanga), si pe... lentoare.

Nimeni nu se grabeste, nimeni nu recurge la excentricitati pentru a-si mari audienta,desi o anumita preocupare pentru rating exista; nu intamplator, unele istorisiri sunt precedate de o promovare insistenta si, in plus, in cazul uneia dintre ele, se practica amanarile repetate, pentru a crea o asteptare in randurile ascultatorilor.. - Alex Ștefănescu

 

Despre Autor

Mihail Sadoveanu (n. 5 noiembrie 1880, Pașcani - d. 19 octombrie 1961, Vânători-Neamț) a fost un scriitor, povestitor, nuvelist, romancier, academician și om politic român. Este considerat unul dintre cei mai importanți prozatori români din prima jumătate a secolului XX. 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 152
Apariția: 2010
ISBN: 9786069335512

Pareri