Femei (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Femei (Top 10+) [Carte de Buzunar]
130,00 MDL (32,50 RON)

Disponibilitate: În Stoc

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Florin Slapac.

Protagonistul romanului Femei, Henry Chinaski (alter ego al autorului, prezent in mai multe carti ale sale), este un scriitor alcoolic, mare amator de femei, macinat de gindul ratarii. Dincolo de obsesia pentru sex, bautura si pariuri la curse si de predilectia pentru scenele de umor negru care rasar, alaturi de erotismul dezlantuit, la fiecare pagina, se ghiceste disperarea naratorului care-si striga singuratatea, nevoia de tandrete si compasiune.

 

 

A photo posted by Bestseller.md (@bestseller_md) on

 

Recenzii
 
”Femei este un roman care se citeste cu mare placere si cu mare usurinta, de vacanta, as putea spune, eu l-am inceput in aer, in avion, si l-am terminat la schi. (...)
Desi personajul e foarte desfrinat – limbajul fiind direct si ca-n viata sau ca-n Henry Miller, gasim in carte foarte multe lucruri interesante despre scris si scriitori, despre femei, despre relatia dintre femei si barbati, despre bautura, viata, alegere, oameni, sfaturi utile si haioase, fragmente intregi numai bune pentru citate.” -- Mihail Vakulovski, august 2013, in Tiuk! nr. 37
 
”Daca Charles Bukowski ar avea nuante, as alege gri. Influentat de maretul Los Angeles (numit in roman si The big apple), scriitorul expune pe sevalet viata citadina, apucaturile si depresiile generate de femei, alcool si incapacitatea de a pacali timpul. […] Influentele hedoniste sint accentuate in scriitura sa, astfel ca ele devin o stare de fapt in care autorul poate sa isi creeze opera, sa mediteze indelung la esecurile si nedreptatile vietii. Stilul lui Bukowski este caracterizat ca facind parte din dirty realism, concept care pune in lumina viata sub forma rudimentara, toate aspectele mundane care transforma si macina umanitatea.” -- , 21 martie 2013, Pe SemneBune.ro
 
 
Video despre Carte

 

 

Despre Autor


 

Charles Bukowski s-a născut în Germania, la Andernach, în 1920. Când avea doi ani, părinţii săi au emigrat în Statele Unite, stabilindu-se în Los Angeles, unde scriitorul a copilărit şi şi-a petrecut mare parte din viaţă. A studiat la Los Angeles City College, însă a abandonat cursurile după doi ani şi a dus o viaţă dezordonată, dedicându-se scrisului şi întreţinându-se din diverse slujbe mărunte.

A debutat la douăzeci şi patru de ani cu o povestire publicată în revistă Story, dar s-a orientat în scurt timp spre poezie şi roman, care i-au adus recunoaşterea internaţională. S-a stins din viaţă în 1994, în San Pedro, California.

Bukowski se număra printre cei mai citiţi scriitori americani contemporani, volumele de poezii sau de povestiri şi romanele sale fiind traduse în nenumărate limbi. La Editura Polirom au apărut romanele Femei (2003), De duzină (2003), Factotum (2004), Poșta (2004), Şuncă pe pâine (2011) şi antologia de poezie Dragostea e un câine venit din iad (2007).

 

Detaliile Produsului

Titlu Original: Women
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 328
Editura: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-46-2400-3
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: