Extravagantul Conan Doi. Vol.1+2 (Colecția Adevărul de Lux)

Extravagantul Conan Doi. Vol.1+2 (Colecția Adevărul de Lux)

Preț de Listă: 252,00 MDL

Preț: 126,00 MDL

Economisești: 126,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Extravagantul Conan Doi. Vol 1

Vlad Musatescu, cel care isi dorea sa fie "poet cosmic", devenit bonomul detectiv Conan Doi, s-a nascut la Pitesti, umorul sau tragandu-si seva, mai mult ca sigur, din inrudirea (nepot de var) cu celebrul dramaturg Tudor Musatescu. Vladut l-a intalnit pe unchiul sau din intamplare, la teatrul argesean, unde voia sa intre "pe de-a moaca", afirmand cu tupeu ca este nepotul dramaturgului. Favoarea, solicitata primului om intalnit in usa salii, nu i-a fost refuzata, caci junele nepot se adresase taman unchiului Tudorel Musatescu, pe care nu-l mai vazuse din frageda pruncie.

Scriitorul a avut o copilarie si o adolescenta aventuroase, stimulat fiind de lectura a sumedenie de carti gen "Serie noire", dosite in podul casei bunicului Tatapetre. De altfel, cele patru romane reunite sub genericul "Extravagantul Conan Doi" instituie in literatura romana ceea ce s-ar putea numi "romanul poludic" - politisto-ludic, mai exact. Caci, precum Boris Vian, alias Vernon Sullivan, si Frédéric Dard, alias celebrul comisar San Antonio, Vlad Musatescu imbina un savuros comic de limbaj cu prezentarea unor personaje emblematice. Emblematice, fireste, pentru societatea socialista multilateral dezvoltata pe baza dictonului lansat de unchiul Tudorica Musatescu: "Totu-i soarta si destin, restul e fatalitate"...

Extravagantul Conan Doi. Vol 2

 
"Pe drumul de costita / ce duce la Bahlui, / la castel, in poarta, / cine bate-un cui?..." recita cu patos elevul premiant cu coronita Musatescu, la serbarea de absolvire a clasei a III-a primare. Asta, pentru a-i plati o polita invatatoarei Dina Iliescu, de care se amorezase tatal Eftimie, fapt ce a provocat divortul de mama Onglita.

In 1932 da examen la Liceul Militar din Craiova si intra primul… din coada listei celor admisi! Oricum, nu agreeaza disciplina cazona si pune la cale fuga in… Abisinia. Ajunge insa doar pana la Bucuresti. In urma incidentului este mutat disciplinar la Liceul Militar "Ferdinand" din Chisinau. Aici ramane corigent, dar nu se prezinta la examene, caci la drum de seara ii iese-n cale o Dorothy Lamour-bruneta, o tigancusa frumoasa foc, din salasul careia scapa tot virgin, dar numai in izmenute. Eliminat, cu drept de a-si da corigentele la un liceu civil, ajunge, il citam, "ovrei-crestin", urmand un an cursurile Liceului israelit "Cultura – Max Aziel" din Bucuresti.

Inca elev prin 1939, la Liceul comercial "Gh. Chitu" din Craiova, adolescentul Vlad se apuca de afaceri cu librarul Nicky Badescu. Nu se umple de bani, ci de nefericire, caci femeile din viata lui de june-prim rotofei ii provoaca doar crunte "deziluzii in amor".

Hotarat sa-si implineasca destinul de poet, ia drumul Bucurestilor.

  

Despre Autor


  

Vlad Mușatescu (n. 4 mai 1922, Pitești, d. 4 martie 1999) a fost un scriitor și umorist român. A fost secretarul editurii ABC (1941-1945), redactor la ziarul Înainte (1945-1948), redactor la Editura Europolis, șef tehnic, redactor artistic, machetator la diverse edituri și reviste precum Flacăra, Gazeta literară și Cinema.

A scris numeroase cărți pentru copii și adulți, în special parodii polițiste, și a tradus din Kipling, J. London, Cronin, Dylan Thomas, Caldwell.

Cărțile sale sunt adesea scrise la persoana întâi, iar faptele, locurile și celelalte personaje sunt inspirate sau luate direct din viața scriitorului.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 528 + 464
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 978-973-88530-58-7
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 1.1500

Pareri