Eu sunt Malala

Eu sunt Malala
198,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Malala Yousafzai avea doar zece ani când talibanii au pus stăpânire pe regiunea Swat. Aceştia spuneau că muzica este un păcat, femeilor le interziceau să meargă singure pe stradă şi fetelor să meargă la şcoală. Deși a crescut într-o zonă a Pakistanului stăpânită de înfricoşătoarea umbră a terorismului, Malala a învăţat de mică să aibă curajul să vorbească în numele convingerilor sale. Iar convingerea ei cea mai puternică a fost dreptul la educaţie.
 
 În 9 octombrie 2012, cauza pentru care lupta a fost cât pe-aci să-i aducă moartea. Nimeni nu se aştepta să scape cu viaţă. Dar Malala a supravieţuit, iar astăzi e simbolul protestului paşnic şi cel mai tânăr câştigător al Premiului Nobel pentru Pace.

 

Despre Autor


 

Malala Yousafzai a devenit cunoscuta initial publiculuidin Pakistan sub pseudonimul de Gul Makai, o fetita deunsprezece ani care isi descria viata sub regimul taliban.Jurnalul tinut de ea, dictat unui corespondent BBC si publicat de site-ul BBC in urdu, era o marturie despreviata adevarata a comunitatii si se dorea un strigat care sa atraga atentia asupra terorii semanate de talibani si un demers de aparare a dreptului la educatie al fetelor.

Pentru ca, in timp, Malala devine din ce in ce mai vizibila,iar in discursurile pe care le tine isi exprima fatis pareriledespre pace si masurile amenintatoare ale talibanilor, in anul 2011 primeste Premiul National pentru Pace al Tineretului din Pakistan si este nominalizata la PremiulInternational pentru Pace al Copiilor. Insa activitatea sa o aduce in vizorul talibanilor. In octombrie 2012, Malala este impuscata in cap in autobuzul cu care venea de la scoala. 

A supravietuit in mod miraculos si, din Birmingham, unde s-a recuperat dupa multiple interventii chirurgicale, Malala si-a continuat campania in slujba educatiei. A fost unul dintre cei patru nominalizati la titlul de Omul Anului al revistei Time si i-au fost acordate numeroase premii. In prezent, Malala promoveaza accesul la educatie prin intermediul Fundatiei Malala, organizatie nonprofit care investeste in programe comunitare si acorda sprijin militantilor pentru dreptul la educatie din intreaga lume.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 216
Editura: Art
Apariția: Mai 2015
ISBN: 978-606-93849-2-3
Dimensiuni: 14 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4600

Pareri