Cavalcadă în iad. Vol.1+2 (Colecția Adevărul de Lux)

Cavalcadă în iad. Vol.1+2 (Colecția Adevărul de Lux)

Preț de Listă: 640,00 MDL

Preț: 320,00 MDL

Economisești: 320,00 MDL (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Vintila Corbul a scris Cavalcada in iad in memoria tatalui sau adoptiv, Constantin Popescu Corbul, general in armata romana in timpul celui de-al 2-lea Razboi Mondial si sef al inzestrarii armatei romane, devenind mai tarziu prefect de judet si, ulterior, viceguvernatorul regiunii Transnistria. Constantin P. Corbul provine dintr-o familie de nobili, a fost un om bogat, cu multe proprietati in Bucuresti si in tara, podgorie la Dragasani si chiar un grajd cu cai de curse.

In perioada in care autorul era judecator, tatal sau este ales "Generalul fostilor luptatori" si este arestat imediat de regimul comunist, motiv pentru care Vintila Corbul a fost exclus din magistratura. C. P. Corbul s-a sinucis in inchisoare refuzand hrana, ironic, cu cateva luni inainte ca Nicolae Ceausescu, nou-venit la putere, sa elibereze majoritatea detinutilor politici.

Vintila Corbul nu a iertat niciodata comunistilor moartea tatalui sau. Autorul isi aminteste cu amaraciune ca nu i-a fost permis sa-si viziteze parintele si "tot ce a ramas de pe urma unui om care se bucura de mare incredere si faima au fost: o haina, o pereche de bocanci si o sapca...".

La randul sau, Vintila Corbul a fost, in al 2-lea Razboi Mondial, locotenent de artilerie antiaeriana si, ulterior, pilotul comandantului fortelor aeriene romane.

  

Despre Autor


Vintila Corbul s-a nascut la 26 mai 1916 în Bucuresti si provine dintr-o familie foarte bogata. Sofia, mama acestuia detinea actiuni la diverse banci si studiouri de film americane, motiv pentru care vizitele în America erau experiente curente. Constantin Popescu Corbul, tatal adoptiv al autorului, provine dintr-o familie de nobili; detinea multe proprietati în Bucuresti si în tara, podgorie la Dragasani si chiar un grajd cu cai de curse.

Lui Vintila Corbul i s-a sugerat de catre parinti ca tatal sau vitreg este de fapt tatal natural. C.P. Corbul s-a casatorit cu Sofia, mama lui Vintila, dupa divortul acesteia de Mihail Economu, si i-a adoptat imediat copilul. Astfel se explica numele complet al autorului: Vintila Dumitru Economu Popescu Corbul.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Livrare Gratis Da
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 400 + 432
Editura: Adevărul
Apariția: Noiembrie 2007
ISBN: 978-973-88516-5-8
Dimensiuni: 13 x 21 cm
Greutatea: 1.1100

Pareri