Micuțele Doamne

Louisa May Alcott

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Descriere

„Printre cele mai citite cărți

ale tuturor timpurilor.”

— New York Times

☆ ☆ ☆ ☆ ☆

 

O poveste adevărată despre familie, vocație și dragoste în toate formele ei vindecătoare.

Inspirat din propria viață, Louisa May Acott a scris romanul în doar zece săptămâni din dorința de a-și ajuta financiar familia.

Primul tiraj de 2000 exemplare s-a epuizat în doar două săptămâni. De la prima apariție cartea nu a mai ieșit vreodată din tipar, fiind tradusă în peste 50 de limbi.

 

Romanul se regăsește în lista

„1001 cărți de citit într-o viață”

 

În Top 20 cele mai iubite romane.

— potrivit BBC

MICUȚELE DOAMNE OCUPĂ UN LOC SPECIAL ÎN INIMILE CITITORILOR.

Într-un sondaj, elevii din Statele Unite au plasat „Micuțele doamne” pe locul 1 în lista cărților care i-au influențat cel mai mult.

Președintele american Theodore Roosevelt a scris în autobiografia sa că deși este un roman preferat mai mult de fete, „Micuțele doamne” a fost una dintre cărțile sale preferate în adolescență.

Romanul a cunoscut multe ecranizări de-a lungul timpului. Cea mai recentă, apărută la 25 decembrie 2019, a obținut 55 de premii și 172 nominalizări, printre care două la Globul de Aur și șase la Oscar.

 

Filmul „Little Women” este

acum disponibil pe Netflix.

Louisa May Alcott

Scriitoare americană, celebră în întreaga lume datorită romanului „Micuțele doamne”. Bazat pe viața autoarei, acest minunat portret al familiei din secolul al XIX-lea a devenit o carte de suflet pentru generații de cititori.

 Louisa May Alcott a început să scrie pentru a le ajuta pe mama și surorile sale. Aboliționistă înflăcărată, a fost soră medicală voluntară în timpul Războiului Civil American.

 Casa de vacanță a autoarei din Concord, Massachusetts a devenit muzeu, fiind vizitată zilnic de sute de cititori ai romanului.

 „ Nu mi-e teamă de furtună, pentru că astfel învăţ cum să-mi stăpânesc corabia.”

Mai multe informații

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 296
Apariția: 2022
ISBN: 9789975909624