Fahrenheit 451

Ray Bradbury

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

O poveste tulburătoare şi poetică, Fahrenheit 451 este o parabolă a unei societăţi în care valorile pe care le cunoaştem au fost răsturnate, în care statul interzice cititul şi legiferează arderea cărţilor. Cetăţenii acestei lumi distopice trăiesc într-o indiferenţă indusă de droguri şi de mass-media. 

Unul dintre ei este Guy Montag. El are o sarcină simplă: trebuie să dea foc tuturor cărţilor şi caselor în care acestea sunt ascunse. Îi place meseria pe care-o practică de zece ani, simte că-şi face pe deplin datoria şi nu are niciodată îndoieli... până în momentul în care o adolescentă îi povesteşte despre un trecut în care oamenilor nu le era teamă. 

La fel de proaspăt şi parcă mai relevant acum, la peste o jumătate de secol de la apariţie, acest roman-cult reuşeşte performanţa de a fi deopotrivă o capodoperă a literaturii universale, un clasic al genului şi un best-seller.

Romanul Fahrenheit 451 a fost ecranizat în regia lui François Truffaut, cu Oskar Werner şi Julie Christie în rolurile principale. Radio BBC a realizat, în 1982, o dramatizare a volumului cu vocea lui Michael Pennington. În 1986, a fost făcut un joc pe calculator care poartă numele cărţi. În 2006, a fost jucată piesa de teatru cu acelaşi nume pe scena din New York, spectacolul fiind apoi transferat la festivalul de la Edinburgh, unde a fost laureată a secţiunii Pick of the Fringe.

Cartea a cunoscut numeroase alte puneri în scenă, dintre care una, Focul, încă se joacă la Teatrul Naţional din Iaşi. Filmul Equillibrium a fost inspirat din romanele Fahrenheit 451 şi 1984.

Cuprins extins:

Partea întâi: Vatra şi salamandra
Partea a doua: Ciurul şi nisipul
Partea a treia: Strălucirea focului 

"Pentru că... în 2013 se împlinesc 60 de ani de la apariţia ediţiei originale şi 50 de ani de la apariţia primei ediţii în limba română. Pentru că Fahrenheit 451 este unul dintre marile romane ale lumii, iar acolo, la vârf, nu mai există graniţe între gen şi mainstream." -- Michael Haulică

 

Despre Autor


 

Ray Bradbury (n.1920) este unul dintre cei mai respectati si mai populari scriitori americani de science-fiction ai secolului XX, autor a nenumarate povestiri, romane, piese de teatru, scenarii de film si poezii, dar cunoscut indeosebi datorita Cronicilor martiene (1950) si distopieiFahrenheit 451 (1953), ambele adaptate pentru radio, teatru si film.

Pentru activitatea sa prodigioasa, Bradbury a fost distins cu numeroase premii prestigioase, iar in 2007 a primit o mentiune speciala din partea juriului Premiului Pulitzer pentru cariera sa deosebita, prolifica si cu o influenta covarsitoare ca autor inegalabil de science-fiction si fantasy.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 176
Apariția: 2021
Coperta: Copertă tare
Dimensiuni: 21,5 x 14,5 cm
ISBN: 9781451673319