Manifest pentru Unire. Un antidot la neomarxism și peogresism

Ion Mischevca

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Descriere

„Manifest pentru Unire. Un antidot la neomarxism și progresism” este o lucrare doctrinar-istorică, în care autorul îmbină argumentele științifice cu viziunea sa conservatoare privind disputele ideologice contemporane.

Cartea este atât un manifest pentru unionitate și, implicit, românitate, cât și o replică neomarxismului și progresismului, devenite ideologii oficiale în unele state occidentale.

Autorul abordează mai multe subiecte sensibile, precum femeia și familia, tradițiile și națiunea, credința și Biserica. Totodată, lucrarea demontează tezele stângii privind egalitarismul, globalismul, moldovenismul și anticreștinismul. Prin urmare, cartea dezbate idei, și nu persoane sau organizații politice, fiind un îndemn la polemică, nu o directivă obligatorie.

Istoricul de la Chișinău, Ion Mischevca, ne propune o (…) stare de veghe, o explicație lucidă a unirii noastre, o despărțire netă a patrioților autentici de xenofobi și de șovini, o pledoarie sinceră pentru identitatea românească și, mai ales, „un antidot la neomarxism și progresism”.

- Ioan-Aurel Pop, Președintele Academiei Române

Despre Autor

Ion Mischevca s-a născut pe 29 decembrie 1989, în or. Dondușeni, RSSM. A absolvit Facultatea de Istorie și Filosofie a Universității de Stat din Moldova, actualmente fiind doctorand în istorie.
În 2007 a câștigat Olimpiada Republicană de Istorie, iar primul său articol științific apare în 2008 (în coautorat) și se intitulează: Rolul diplomatic al familiei Moruzi în problema basarabeană. Ulterior, a publicat în revista „Limba Română” alte două studii istorice: Elita intelectuală românească din Basarabia în Primul Război Mondial. Cazul lui Constantin Stere (2015) și Unirea de la 1918 a fost impusă? (2017).
A debutat cu lucrarea Cine suntem? Eseu istoric la 100 de ani de la Marea Unire (2018).
În perioada 2014-2015 a câștigat o bursă de cercetare „Erasmus Mundus” la Facultatea de Istorie a Universității Alexandru Ioan Cuza din Iași.
.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 232
Apariția: 2020
Coperta: Copertă moale
ISBN: 978-9975-3459-0-3