Regele Arthur

Regele Arthur

Preț de Listă: 190,00 MDL (47,50 RON)

Preț: 95,00 MDL (23,75 RON)

Economisești: 95,00 MDL (23,75 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Este epoca de dupa ocupatia romana in Britannia. Regii se-mbrancesc acum dupa putere, titluri, domenii si averi. Un baietandru ii lasa cu gura cascata pe toti cavalerii atunci cand reuseste sa smulga o sabie batuta-n diamante dintr-o despicatura in stanca, putand ridica astfel pretentii asupra tronului ramas vacant dupa moartea lui Uther Pendragon.

In aceasta noua viziune asupra legendelor arthuriene, cetatea Camelot este plasata pe raul Tweed, Merlin este fiul unui centurion roman, iar Arthur insusi este un rege cu inima ravasita, care deplange iluzoria cautare a Sfantului Graal. Pe masura ce povestea evolueaza spre un final tragic, el devine o figura singuratica, coplesita de tradari si conspiratii.

Allan Massie s-a nascut pe 19 octombrie 1938 la Singapore si a studiat la Trinity College, Cambridge. Isi incepe cariera ca profesor predand limba engleza in Italia, la Roma. In anii '80 tine cursuri de creative writing la Universitatile Edinburgh si Glasgow and Strathclyde. Este membru invitat al Societatii Regale de Literatura. Ziarist prolific, semneaza rubrici in Glasgow Herald, Daily Telegraph si Sunday Times Scotland.

De asemenea scrie cronici literare pentru The Scotsman. Este autorul a saptesprezece romane. Debuteaza in 1978 cu Change and Decay in all around I See  (Totul se schimba, totul decade).

Romanele sale despre cei cinci imparati romani (Augustus, Tiberius, Cezar, Antonius si Urmasii lui Nero) au fost traduse in peste douasprezece limbi. In 2001 publica Fiul Arhanghelului Mihail - a carui actiune se petrece in secolul V d.Cr. Urmeaza Arthur the King (Regele Arthur) (2003) si Charlemagne and Roland (Carol cel MaresiRoland) (2007). Printre cartile sale de nonfiction se numara studii despre Muriel Spark, Colette si Byron. Ultimul sau roman este Surviving(Supravietuitorul) (2009).

 Allan Massie este casatorit, are doi fii si o fiica, si locuieste de douazeci de ani in districtul Scottish Borders din Scotia.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 352
Editura: Allfa
Apariția: Noiembrie 2011
ISBN: 978-973-724-324-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3800

Pareri