Lawrence al Arabiei

Lawrence al Arabiei
129,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Thomas Edward Lawrence, cunoscut întregii lumi ca Lawrence al Arabiei, este una dintre figurile simbol ale secolului XX. Ridicându-se de la un obscur grad de ofițer pentru a deveni un respectat și temut exponent al războiului de gherilă, Lawrence a unit cu remarcabil succes triburile arabe răzlețite și le-a condus revolta împotriva Imperiului Otoman. Rămâne una dintre figurile proeminente și cele mai influente în dezvoltarea gherilei și a tacticilor de război în deșert, iar metodele sale sunt și astăzi obiect de studiu.

În prezentul volum, David Murphy trasează originile acestui om ieșit din comun și înfățișează în amănunt realizările lui militare fără precedent. În plus, pune în lumină omul din spatele legendei, examinând caracterul complex și uneori contradictoriu al lui Lawrence al Arabiei.


Dr. David Murphy este lector la Departamentul de istorie (Centrul de Istorie Militară și Studii Strategice) la NUI Maynooth. Din 2006 este implicat în programe de studiu ale apărării la Irish Military College. A fost unul dintre autorii Dictionary of Irish Biography și a publicat mai multe cărți. Printre acestea se numără Irish Regiments in the World Wars și The Arab Revolt, 1916–1918. Este membru al mai multor societăți, inclusiv al Societății de Istorie Militară din Irlanda și al Societății T.E. Lawrence.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 144
Editura: Litera
Apariția: Noiembrie 2014
ISBN: 978-606-741-027-3
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri