Din Exil. Lobby în SUA pentru România [Carte + CD]

Din Exil. Lobby în SUA pentru România [Carte + CD]

Preț de Listă: 226,00 MDL (56,50 RON)

Preț: 113,00 MDL (28,25 RON)

Economisești: 113,00 MDL (28,25 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

In perioada de dupa cel de-al Doilea Razboi Mondial, in istoria mult incercata a poporului nostru s-a constituit si s-a dezvoltat un nou capitol, fascinant, dar neglijat. Este vorba de destinul numerosilor romani care si-au parasit tara, avutul, situatiile injghebate, prietenii si rudele ca sa scape de cumplita apasare a regimului comunist si care, injuga lor de mizeriile si teroarea instaurate in Romania, s-au imprastiat in zeci de tari care le-au oferit ospitalitate.

Aproape toti au fost nevoiti sa inceapa lotul de la nimic si sa-si croiasca o existenta noua intr-o lume noua, unde suc­cesul a necesitat sacrificii si eforturi, la care se adauga tristetea inerenta vietii in pribegie.

Unii dintre acestia s-au instrainat, au rupt legaturile cu tara in care s-au nascut, cautand sa se integreze in noile comunitati. Cei mai multi insa au ramas cu nostalgia trecutului lor romanesc si sunt cei care au creat, in fond, istoria emigratiei romanesti.

Cartea Din exil. Lobby in SUA pentru Romania este un adeva­rat capitol de istorie contemporana, care ne relateaza toata imensa cheltu­iala de timp, de energie, de bani si de inteligenta pe care a facut-o un grup de romani din America sub bagheta energica, entuziasta, dar mai ales competenta, a doamnei Simona M. Vrabiescu Kleckner, imfrreuna cu doc­torul Stefan Issarescu.

Eforturile nu au fost facute aleator, ci planificat, cu tenacitate si meticulozitate de aceasta olteanca extraordinara, in cadrul organizat al ACORD (infiintat simbolic la 10 mai 1991), care va ramane in cronicile timpurilor noastre datorita realizarilor ei.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 423
Apariția: Mai 2006
ISBN: 978-973-7712-31-8
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.6020

Pareri