În căutarea realizării

O. P. Ghai

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Descriere

Pentru a obține succesul trebuie să ai entuziasm, curaj și o atitudine sănătoasă vis-a-vis de muncă. În acestă carte vei găsi informații revelatorii referitoare la toate elementele succesului: dorință, curaj, entuziasm, timp, muncă și autodepășire.
Orice om are o dorință înnăscută de a face ceva, de a fi cineva, de a ajunge undeva. Doar dorința nu va duce pe nimeni nicăieri. Ea trebuie să fie întărită de acel ceva care duce către succes.
Primul și cel mai important pas către realizarea de sine este identificarea scopului în viață, ținta pe care vrei să o atingi. Apoi va trebui să ai și dorința de a ajunge acolo. Pentru a transpune dorința în succes material trebuie să respecți câteva reguli de bază: trebuie să dai dovadă de entuziasm, curaj și atitudine corectă față de muncă. Va trebui să înveți cum să-ți gestionezi în mod practic timpul și să muncești din răsputeri pentru a te autoperfecționa. Dacă îți vei dezvolta o gândire și o acțiune corectă, succesul îți este asigurat și vei fi pe drumul sigur către realizarea de sine.
În acest volum toate aceste elemente: scop, curaj, entuziasm, timp, muncă, perfecționare etc. - au fost tratate în mod exhaustiv.

Alegerea unei profesii, a unei meserii nu a avut niciodată în trecut importanța pe care o are în prezent. Viața profesională a individului nu mai implică deținerea de abilități variate cum se întâmpla în trecut. Totul este specializat. În prezent o persoană trebuie să fie bine instruită în a face foarte bine un anumit lucru. Pentru a face față unei dure competiții, un tânăr nu are nevoie doar de vaste cunoștințe generale ci și de o specializare în ceva. Acesta va fi însă sprijinit în mare măsură de entuziasmul și energia pe care i le conferă sentimentul că este persoana potrivită în locul potrivit, că îndeplinește o funcție stabilită în prealabil de natura sa interioară. El are nevoie de evidențierea și de aportul tuturor abilităților sale. Și nu poate dispune de aceste abilități decât dacă se dezvoltă într-un mediu propice și în deplinătatea lor funcțională. El nu poate atinge succesul deplin decât dacă urmează chemarea naturii sale.
În alegerea unei cariere, puneți-vă întrebarea dacă aspectele acesteia vă asigură sănătatea și longevitatea, dacă aveți speranțe reale să accedeți către o poziție respectabilă, dacă lipsa de cunoștințe generale sau specializate vă plasează în dezavantaj.
Cel mai important lucru în viață este să ai un țel și să posezi aptitudinile și perseverența pentru a-l atinge.


Fragmente din carte 

 

Timpul, la fel ca viaţa, nu poate fi dat înapoi 

Ai grijă cum îţi petreci timpul căci viitorul tău depinde de asta. Fiecare zi ni se deschide cu noi oportunităţi iar dacă vom fi sau nu sensibilizaţi de acestea depinde de cât timp alocăm acestor momente de aur. 

Aproximativ o treime din fiecare zi trebuie dedicată capacităţilor de vindeca şi de a reabilita funcţiile care au obosit. Dacă vom încerca în mod constant să păcălim Natura şi să-i răpim sistematic din orele dedicate odihnei, mai devreme sau mai târziu vom plăti pentru asta. 

O altă treime din fiecare zi este ocupată în mod necesar, de muncă. Fiecare meserie trebuie să fie făcută din pasiune. Aceste ore pe care le dedicăm meseriei pe care o practicăm sunt eforturile noastre oferite în schimbul celor necesare vieţii. 

Am ajuns la aşa numitul „timp liber” care ar reprezenta treimea rămasă din timpul fiecărei zile. Aceste ore se cheamă „timp liber” pentru că nu suntem constrânşi în ceea ce priveşte petrecerea lor. Acum trebuie să lucrăm, Natura decretează că trebuie să ne odihnim aproximativ o treime din timpul zilnic, cat despre „timpul liber”, depinde numai de noi dacă îl irosim sau îl petrecem cu folos. 

Două sau trei ore pe zi le petrecem la masă. Neglijăm adesea aceste prilejuri de a oferi hrană trupurilor noastre. Ar trebui, de asemenea, să ne asigurăm confortul fizic prin exerciţii. Mersul pe jos precum şi activităţile sportive sunt buni stimuli ai sănătăţii.

La fel ca şi trupul, mintea noastră are nevoie de hrană zilnică. Sămânţa succesului care se găseşte în fiecare din noi nu va germina niciodată dacă nu alocăm o parte din „timpul liber” pregătirii şi dezvoltării mentale.

Timpul, ca şi viaţa, nu poate fi întors.

Iubeşti viaţa? Atunci nu irosi timpul căci el este substanţa ei.

Benjamin Franklin

 

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 203
Apariția: 2005
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm
ISBN: 978-973-8471-29-0