Harry Potter și Prințul Semisânge vol.6

J. K. Rowling

Stoc Limitat

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Chișinău

Descriere

Harry Potter si Printul Semisange. Volumul 6

Intr-o seara de vara, cand Dumbledore ajunge pe Aleea Privet ca sa-l ia pe Harry Potter, mana in care-si tine bagheta este arsa si uscata, dar el nu dezvaluie de ce. Secretele si suspiciunile invaluie lumea vrajitoreasca, nici Hogwarts nemaifiind un loc sigur. Harry este convins ca Malfoy poarta Semnul Intunericului: un Mortivor se afla printre ei. Harry are nevoie de vraji puternice si prieteni adevarati ca sa cerceteze cele mai intunecate secrete ale Lordului Voldemort, iar Dumbledore il pregateste sa-si infrunte destinul...

Fragment din cartea "Harry Potter si Printul Semisange" de J. K. Rowling:

"Snape se intoarse dupa zece minute. Intra in toaleta inchise usa dupa el.
- Pleaca, ii spuse el lui Myrtle, iar ea intra repede in cabina ei, lasand in urma o liniste asurzitoare.
- N-am vrut sa se intample una ca asta, se grabi Harry sa zica.
Vocea lui rasuna in spatiul rece, plin de apa.
- Nu stiam ce efecte are vraja.
Dar Snape il ignora.
- Se pare ca te-am subestimat, Potter, spuse el calm. Cine ar fi crezut ca ai astfel de cunostinte de Magie Neagra? Cine te-a invatat vraja aceea?
- Am... am citit-o undeva.
- Unde?
- Intr-o... carte de la biblioteca, inventa Harry pe loc. Nu-mi amintesc cum se num...
- Mincinosule, replica Snape.
Lui Harry i se usca gatul. Stia ce avea Snape de gand sa faca si nu reusise niciodata sa-i tina piept...
Toaleta ii palpai inaintea ochilor; se stradui sa-si goleasca mintea, dar oricat se stradui, manualul de Filtre si Elixire pentru Avansati al Printului Semisange ii aparu ca prin ceata in minte.
In clipa urmatoare se trezi ca se uita din nou la Snape, in toaleta distrusa si inundata. Se uita in ochii negri ai lui Snape, sperand in van ca nu vazuse ce se temea el c-a vazut, dar...
- Adu-mi ghiozdanul, spuse Snape incet, si toate manualele. Toate. Adu-mi-le aici. Acum!
N-avea rost sa comenteze. Harry facu de indata stanga-mprejur si iesi plescaind din toaleta. Cand ajunse pe coridor, o lua la fuga. spre Turnul Gryffindor. Majoritatea elevilor mergeau in directia opusa; se holbau la el, ud leoarca de apa si de sange, dar nu le raspunse la nicio intrebare, ci trecu in fuga pe langa ei.
Era uluit, de parca un animal de companie iubit ar fi devenit deodata feroce; ce fusese in capul Printului de trecuse vraja aceea in manual? Si ce avea sa se intample cand il va vedea Snape? Avea sa-i spuna lui Slughorn - lui Harry i se intoarse stomacul pe dos - cum obtinuse Harry rezultate atat de bune de-a lungul anului la orele de Filtre si Elixire? Avea sa confiste sau sa distruga cartea din care Harry invatase atatea... cartea care ii devenise un fel de indrumator si prieten? Harry nu putea permite una ca asta... Pur si simplu nu putea...
- Unde ai...? De ce esti ud...? Asta-i sange?
Ron statea in capul scarilor, socat cand il vazu pe Harry.
- Am nevoie de manualul tau, zise Harry gafaind. Manualul tau de Filtre si Elixire. Repede... da-mi-l...
- Dar cum ramane cu cel al Printului Semisange...
- Iti explic mai tarziu!
Ron scoase din geanta manualul de Filtre si Elixire pentru Avansati si i-l intinse; Harry trecu in viteza pe langa el si intra in salon. Isi lua ghiozdanul, ignorand privirile uimite ale mai multor elevi care deja cinasera, se arunca din nou prin gaura din spatele portretului si se repezi pe coridorul de la etajul sapte.
In dreptul tapiseriei cu troli care dansau puse frana, inchise ochii si o porni la pas.
"Am nevoie de un loc unde sa-mi ascund cartea... Am nevoie de un loc unde sa-mi ascund cartea... Am nevoie de un loc unde sa-mi ascund cartea..."
Se plimba de trei ori prin fata peretelui gol. Cand deschise ochii, o vazu in sfarsit: usa de la Camera Trebuintei. Harry o deschise cu forta, se repezi inauntru si o tranti in urma lui."

Mai multe informații

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 613
Apariția: 2018
ISBN: 978-606-788-339-8
Dimensiuni: 13 x 20 cm