Fragmentele Stoicilor Vechi Vol.1: Zenon Si Discipolii Lui Zenon (LIVRARE 15 ZILE)

Hans Von Arnim

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Alcatuind aceasta culegere de texte, marele filolog german Hans von Arnim a redat culturii occidentale o parte esentiala din patrimoniul gandirii grecesti: operele pierdute ale stoicismului vechi.

Caracterul este izvorul vietii, din care curg faptele particulare. Inteleptul, folosind invatatura dobandita din experienta vietii, face totul asa cum se cuvine, potrivit cu prevederea, cumpatarea si celelalte virtuti… Este robust fiindca e bine dezvoltat in toate sensurile. Este inalt fiindca participa la inaltimea harazita omului nobil si intelept. Este puternic intrucat si-a pastrat forta care i-a fost harazita, fiind de neintrecut si de neinvins. Mai degraba ai putea scufunda in apa un burduf plin cu aer decat sa-l poti sili pe un om intelept, oricare ar fi el, sa faca un lucru impotriva vointei sale. Caci sufletul pe care ratiunea dreapta l-a intarit prin invataturi solide nu se preda si e de neinvins.

Fotografia de pe coperta: bust grecesc din marmura alba al filozofului stoic Zenon din Kition (sf. sec. I i.Hr.–inc. sec. I d.Hr.; colectia Farnese a Muzeului National de Arheologie din Napoli)

Mai multe informații

Limba: Română
Coperta: Copertă moale