Ferma animalelor (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Ferma animalelor (Top 10+) [Carte de Buzunar]
105,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Doar 1 exemplar disponibil

    • 9 persoane au cumpărat recent acest produs.

Achită online cu LiberCard în 5 rate cu 0%!

sau

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă TELECENTRU Bestseller Chișinău str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Ferma animalelor este un roman distopic scris de George Orwell. Publicat în Anglia în 17 august 1945, cartea reflectă evenimentele care au dus la și din perioada numită era lui Stalin (1927–1953) înainte de al Doilea Război Mondial.

Când animalele de la fermă îşi alungă stăpânul beţiv, toate sunt cuprinse de un zel colectiv. Fiecare munceşte peste program, productivitatea creşte şi, pentru moment, toate gurile sunt sătule. Regulile de aur ale colectivităţii vor fi înscrise cu litere uriaşe pe un hambar: toate animalele sunt egale, nici un animal nu va bea alcool, nu va purta haine, nu va dormi în pat, nu-şi va ucide semenii.

Dar nu va trece mult până când porcii vor prelua conducerea fermei şi se vor bucura de toate privilegiile puterii. Punctul culminant al utopiei Ferma Animalelor poate fi înţeles fie şi numai din ultima regulă care mai rămâne înscrisă pe hambar: „Toate animalele sunt egale, numai că unele animale sunt mai egale decât altele”.
 
„Fermă Animalelor este o fabulă politica plină de înţelepciune, de compasiune şi de învăţăminte pentru vremurile pe care le trăim.” - The New York Times

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall


Recenzie

Fabula despre animalele ce preiau controlul fermei Manor, dar sunt trădate de conducători, a devenit după al Doilea Război Mondial un puternic mit al libertăţii. Scopul ei a fost de a distruge alt mit, al Uniunii Sovietice ca stat socialist; dificultăţile întâmpinate de Orwell la publicarea cărţii i-au confirmat părerea că inteligenţa britanică era subjugată de mitul sistemului sovietic. Ferma animalelor are la bază experienţa lui Orwellîn Războiul Civil din Spania (1936-1939), când miliţiile de stânga, pentru care lupta, au fost eliminate fără milă pentru că nu erau comuniste.

Ferma animalelor este o capodoperă de ironie controlată ce urmăreşte etapele esenţiale ale ascensiunii statului sovietic, exploatând şi cunoştinţele despre viaţa rurală ale autorului. Bătrânul Senior, un porc alb, simbol al lui Karl Marx, decretează că „datoria animalelor este să fie duşmanii Omului şi ai obiceiurilor sale". După revoluţie, toate animalele vor fi egale.

Din păcate, porcul Napoleon (Stalin) şi cruzii săi câini (poliţia secretă) preiau puterea, îl omoară de prea multă muncă pe calul de tracţiune Boxer (poporul sovietic) şi îl exilează pe Snowball (Troţki). Iapa Clover constată patetic că cele şapte porunci au fost reduse la una: „Toate animalele sunt egale, dar unele sunt mai egale decât altele". Astfel de ironii confirmă adeziunea lui Orwell la revoluţia autentică.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

Vezi Trailerul Ecranizării

George Orwell (pseudonimul literar şi jurnalistic al lui Eric Arthur Blair) s-a născut în 1903 în India şi a murit la Londra, în 1950.

Orwell a studiat la Eton, publicând în diferitele reviste ale colegiului, ulterior, lucrând în cadrul Poliţiei Imperiale Indiene din Birmania, experienţa pe care a reconstituit-o mai târziu în romanul Zile birmaneze (1934; Editura Polirom, 2003). Fabula politică Ferma Animalelor (1945; Editura Polirom, 2002) şi distopia O mie nouă sute optzeci şi patru (1949; Editura Polirom, 2002) sunt cele mai populare române ale lui Orwell şi au fost traduse în întreaga lume. 

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 192
BRAND: Polirom
Apariția: 2012
ISBN: 978-973-462-287-0
Dimensiuni: 18 x 10,5 cm

Pareri

Părerile Clienților 1 item(s)

Fabulă politică
Am fost mereu curios să aflu lucruri noi ceea ce ține de politică, iar acest roman mi-a oferit posiblitatea să le înțeleg și mai bine, datorită limbajului simplu în același timp a conținutului interesant si captivant. Orwell face minuni, am început să-i citesc și 1984.
Evaluarea
Parerea lui Adrian / (Plasată la data 03.01.2013)

Bestseller.md îți mai recomandă: