Din lumea celor care nu cuvântă

Emil Gârleanu

Descriere

„Din lumea celor care nu cuvântă” este o carte de schiţe şi de povestiri scrise de Emil Gârleanu (1878-1914), apărută la Editura Corint şi recomandată elevilor pentru lectură. Prima ediţie a volumului a apărut în anul 1910. „Din lumea celor care nu cuvântă” este un volum de scrieri despre natură, despre fiinţele necuvântătoare, Emil Gârleanu reuşind să dea viaţă animalelor, păsărilor şi tuturor plantelor din natură.

Din peripeţiile prin care trec toate aceste necuvântătoare, copiii sunt atenţionaţi că pot avea şi ei parte de astfel de neplăceri, aşadar, ei trebuie să fie ascultători faţă de părinţi sau faţă de profesori. Din aceste povestiri amintim „Gândăcelul”, „Cât un fir de neghină”, „Musculiţa”, „Cântăreţul”, „Hoinar”, „În curtea mea”, „Grivei”, „Fricosul”, „Musafirul”, „Căprioara”, „Frunza” etc.

 

Despre Autor

Emil Gârleanu (n. 5 ianuarie 1878, Iași, d. 2 iulie 1914, Câmpulung) a fost un prozator, regizor, scenarist de film și jurnalist român. Fiul lui Emanoil Gârleanu, colonel și al Pulcheriei, născută Antipa.

Începe liceul la Iași în 1889 dar se retrage și se înscrie la Școala fiilor de Militari, unde devine coleg cu Jean Bart, apoi intră la Școala de Ofițeri de Infanterie, unde devine coleg cu Gheorghe Brăescu.

A fost sublocotenent în armata română dar este exilat la Bârlad pentru activitatea sa publicistică, interzisă de regulamentul militar.

Mai multe informații

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 120
Apariția: 2021
ISBN: 9789975864916