Trăieşte în Felul Tău. Vol. 1. Ce Înseamnă cu Adevărat să fii Rebel? (reeditare)

Trăieşte în Felul Tău. Vol. 1. Ce Înseamnă cu Adevărat să fii Rebel? (reeditare)

Preț de Listă: 166,00 MDL

Preț: 116,20 MDL

Economisești: 49,80 MDL (30%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Învățăturile lui Osho, unul dintre cei mai cunoscuți lideri spirituali ai secolului XX, răstoarnă tiparele clasice de gândire, provocându-ne la o permanentă punere sub semnul întrebării a certitudinilor și la un proces de conștientizare de sine.

Cărțile din seria „Osho“ reunesc extrase din răspunsurile lui Osho date discipolilor săi privitor la cele mai importante probleme pe care și le pun oamenii interesați de știința transformării de sine și de o spiritualitate adaptată la provocările cotidiene ale vieții contemporane.

„Oamenii nu pot fi fericiți decât într-un singur mod: dacă sunt ei înșiși, în mod autentic.“

„… rebelul nu crede în nimic în afară de experiența lui proprie. Singurul lui adevăr e adevărul propriu; nici un profet, nici un mesia, nici un mântuitor, nici o sfântă scriptură, nici o tradiție străveche nu-i pot da adevărul.“

„Omul nu e un obiect. De aici tot necazul și toată bucuria, toate provocările, toate tulburările.“

„Ești frumos așa cum ești, de ce nu te poți accepta? Și miracolul este că, atunci când te accepți, se produce schimbarea.“ -- Osho

”O carte care-ți dă peste cap multe concepții despre viață. Asta este „Trăiește în felul tău” de Osho pentru mine. La început n-am înțeles de ce autorul american Tom Robbins îl consideră pe Osho drept „cel mai periculos om de la Iisus Hristos încoace”, până să-i citesc câteva cărți. Osho tulbură, într-adevăr.

E un fel de Socrate a timpurilor noastre, ori Osho n-a scris cărți, asemenea lui Socrate el a ținut discursuri, fiind un orator desăvârșit. Iar prin discursurile lui a reușit să induce oamenilor că niciun adevăr nu e bătut în cui. Exceptând adevărul propriu. „Nici un mântuitor, nici o tradiție, nici o mesia, nici o sfântă scriptură nu-ți poate da adevărul. Singurul adevăr e adevărul propriu.”

 

Citește această carte, să înveți cum e să fii cu adevărat rebel trăind în felul tău.

 

  • „A ști despre adevăr nu înseamnă a cunoaște adevărul.”
  • „Cu cât ești mai talentat, cu cât e mai veritabilă inteligența ta, cu atât e mai mică posibilitatea de a fi apreciat cu ușurință. Mai probabil că vei fi condamnat. De ce? Deoarece un geniu aduce ceva nou în lume, atât de nou, încât vechile criterii nu mai sunt potrivite pentru a-l evalua. Iar vechile criterii sunt adânc înrădăcinate în mintea omenească; ele nu pot dispărea cu ușurință.”
  • „Exprimați-vă întregul vostru potențial! Căci numai atunci vă veți simți împliniți! Însă nu trebuie s-o faceți ca mijloc de a ajunge undeva, de a dobândi ceva. Toate acestea trebuie să fie doar o pură expresie a bucuriei voastre, a celebrării voastre. Și atunci calitatea se schimbă.”
  • „Există oameni care spun doar ceea ce vor ceilalți să audă. Oamenii aceștia vor deveni cunoscuți, apreciați, respectați, dar ei rămân oameni mediocri. Omul de geniu dă glas acelor lucruri care răsar în inima lui, fără să-i pese câtuși de puțin dacă are să fie pe placul cuiva sau nu. El exprimă direct, fără ocolișuri – nu se gândește niciodată la rezultate și consecințe.”
  • „Nu e nevoie să să faci nimic ca să fii un om valoros – ești deja valoros. Dacă n-ai fi fost astfel, nu te-ai mai fi aflat aici. Dumnezeu ți-a dat naștere, te-a creat, ceea ce înseamnă că a văzut El ceva valoros în tine. Dacă ești lipsit de valoare, înseamnă că Dumnezeu nu e un creator prea original; înseamnă, de fapt, că nu e cine știe ce creator. Altminteri, cum să fi creat o persoană lipsită de valoare? Societatea te face să te simți lipsit de valoare, fiindcă numai așa te poate exploata.”
  • „Caută partea bună a lucrurilor în viață, numără trandafirii și nu lua în seamă spinii. Ei sunt acolo, îi vezi, dar nu le acorda prea mare atenție.”
  • „Acceptă-ți limitările, acceptă-ți imperfecțiunile. Asta înseamnă să fii o ființă umană.”
  • „Lasă-ți iubirea de sine să țâșnească și să te cuprindă. Datorită acestei iubiri vei începe să devii creativ; o persoană care se iubește pe ea însăși devine inevitabil creativă.”

-- Blogul Marianei Raileanu, www.raileanumariana.wordpress.com

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 224
Editura: Litera
Apariția: Octombrie 2015
ISBN: 978-606-686-684-2
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri