Istoria Longobarzilor

Mai multe poze

Istoria Longobarzilor

Preț de Listă: 368,00 MDL (92,00 RON)

Preț: 184,00 MDL (46,00 RON)

Economisești: 184,00 MDL (46,00 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Editie bilingva.
 
Traducere, nota introductiva, tabel cronologic, note si postfata de Emanuel Grosu.
 
Opera de maturitate a autorului, lucrarea reconstituie odiseea longobarzilor din momentul migrarii din Scandinavia pina la apogeul regatului pe care l-au intemeiat in Italia. Sursele folosite, concizia discursului, forta narativa, dar si numeroasele digresiuni sugestive recomanda Istoria longobarzilor ca opera istorica si literara deopotriva. Originalitatea expunerii consta in tensiunea dintre perspectiva romanizanta si cea nationalista, autorul, longobard el insusi, prezentindu-si poporul ca adevaratul mostenitor si continuator al civilizatiei clasice si crestine.
 
Alaturi de Istoria gotilor (De origine actibusque Getarum) a lui Iordanes si de Istoria francilor (Historiarum libri decem) a lui Grigore din Tours, Istoria longobarzilor reprezinta o sursa de prima importanta pentru cunoasterea realitatilor istorice, politice si sociale din vremea regatelor romano-barbarice intemeiate pe ruinele fostului Imperiu Roman de Apus, care, in esenta, au constituit baza formarii natiunilor europene.

 

Despre Autor


 

Paulus Diaconus (cca 720-799), cel mai important istoric al secolului in care a trait, s-a numarat printre reprezentantii de seama ai Scolii palatine de la curtea lui Carol cel Mare.

Dintre operele sale mentionam: De annis a principio, Historia Romana, Homiliarium, Expositio in Regulam Sancti Benedicti, Vita Gregorii Magni Papae, precum si o serie de poeme reunite sub titlul Carmina.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Historia Langobardorum
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 432
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2011
ISBN: 978-973-46-1971-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri