Critica rațiunii inutile și insuficiente. Vol.1

Critica rațiunii inutile și insuficiente. Vol.1

Preț de Listă: 182,00 MDL (45,50 RON)

Preț: 91,00 MDL (22,75 RON)

Economisești: 91,00 MDL (22,75 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Cine suntem

Avem în pregătire autobiografiile romanţate, iar în proiect biografiile oficiale şi reciproce. Pe termen scurt, ceea ce interesează în mod sigur cititorul este cum ne-am întâlnit.

Există 4 versiuni:

1) Martorul descrie întâlnirea ca fiind mai degrabă rece şi protocolară, într-o budă cazonă prin anii `79, servind patria:

- Jemapel.

- Jemanfu.

2) Martorul susţine că întâlnirea a fost pur întâmplătoare, Jemapel formând greşit un număr de telefon, el căutandu-l de fapt pe Jemanfish. S-a prezentat cu calm şi politeţe british, dar i s-a răspuns cu tupeu latin, indicând iminenta intrare în UE: 

- Jemapel.

- Jemanfu!!!

3) Martorul plasează cu exactitate momentul în perioada recesiunii economice româneşti, adică în ultimii 45 de ani. Jemapel vorbeşte singur, e cu privirea pierdută şi paşaportul în mână, indicând atât spiritul boem, dar şi ravagiile timpului, tutunului şi alcoolului. Pe de altă parte, Jemanfu stă demn pe o bordură, fără acte, fără bani, practic în curu` gol, indicând cam acelaşi lucru, dar şi o mai îndelungată perioadă petrecută printre ai săi. 

- Jemapel???

- Jemanfu!

4) Martorul aduce o versiune contamporană a evenimentului, ce face aluzie la probleme de vedere, inevitabile cu vârsta. În acelaşi timp se sugerează şi unele probleme cu auzul apărute prin compensaţie, simetrie sau exerciţiu social. Ne referim la martor, evident:

- Jemapel!!!

 - Jemanfu???

 

Despre Autor

Dan Stoica (Jemapel) si Costin Oproiu (Jemanfu) au absolvit in `84 Facultatea de Automatica si Calculatoare. De atunci au facut ce-au stiut mai bine pentru doza zilnica de tigari si bere. Astazi Jemapel se ocupa de arta programarii in Ottawa, iar Jemanfu de contemplatie zootehnica pe dealurile transilvane, de care imprejurimile Brasovului nu duc lipsa.

De vorbit au scris tot timpul sub forma de e-mailuri despre una si alta. Intr-un puseu recent de generozitate fata de contemporani au stabilit ca a sosit vremea sa adune intr-un volum o parte din cugetari.

 

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 392
Editura: All
Apariția: Ianuarie 2009
ISBN: 978-606-587-009-3
Dimensiuni: 14,5 x 20,5 cm
Greutatea: 0.4800

Pareri