Corp, Sexualitate și Psihoterapie

Corp, Sexualitate și Psihoterapie
174,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 299 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Cum poate iubirea sa vindece? Ce faci cind vechi frustrari rabufnesc pe neasteptate? Cum afli daca in spatele fanteziilor tale nu se ascund de fapt abuzuri sexuale sau emotionale aparent uitate? Bine-cunoscutul psihoterapeut Bebe Mihaescu raspunde la aceste intrebari, aratind cum diferitele experiente de viata ne influenteaza sexualitatea si oferind solutii practice pentru depasirea inhibitiilor, a temerilor sau a eventualelor traume.

Celor interesati, autorul le propune tehnici de respiratie, relaxare, hipnoza, autohipnoza, meditatie, autoobservatie, precum si interventii corporale, de la tai chi si yoga la exercitii de stretching.
 
Din cuprins:
Universul anatomic • Modele culturale erotice • Psihosomatica si probleme sexuale • Sexualitate si trauma • Bolile cu transmitere sexuala si universul psihic • Gimnastica zilnica pentru articulatii (mobilitate) si elasticitate musculara
 

Capitolul VI, „Gimnastica zilnica pentru articulatii (mobilitate) si elasticitate musculara”, a fost elaborat deAndreea Roxana Linu.


Recenzie

”Cum poate iubirea sa vindece? Ce faci cind vechi frustrari rabufnesc pe neasteptate? Psihoterapeutul Bebe Mihaescu raspunde la aceste intrebari, aratind cum difritele experiente de viata ne influenteaza sexualitatea, oferind solutii practice pentru depasirea inhibitiilor, a temerilor sau a eventualelor traume. Autorul ne propune tehnici de respiratie, relaxare, hipnoza, autohipnoza, meditatie, autoobservatie, precum si interventii corporale, de la taichi si yoga la exercitii de stretching.” -- , 18 august 2014, In Avantaje


Despre Autor

Vasile (Bebe) Mihaescu, conferentiar la Universitatea de Medicina si Farmacie „Grigore T. Popa” din Iasi, unde preda psihologie medicala, psi­hoterapie si psihosexologie. Psihoterapeut de orientare experientiala si hipnoterapie. Licentiat in psihologie, drept si medicina. Cursuri si stagii de pregatire in Germania, Israel, Grecia, China si Japonia. Doctorat in psihologie, masterat in psihoterapie si programare neurolingvistica.

Formator-supervizor in psihoterapie experientiala, hipnoterapie si psiho­terapie transpersonala, psiholog principal si supervizor in psihologie cli­nica, licentiat international in programare neurolingvistica. Formari multiple (terapie Gestalt, analiza tranzactionala, hipnoza ericksoniana, terapie cog­nitiv-comportamentala), expert in arte martiale (centura neagra 4 Dan karate, instructor Tao). Presedintele Asociatiei de Psihoterapie Experientiala si Hipnoterapie, vicepresedintele Comisiei de Psihologie Clinica si Psihoterapie – Colegiul Psihologilor din Romania. Membru al Uniunii Scriitorilor din Romania.

Lucrari stiintifice: Dictionar de medicina legala (coautor, 1976), Teme ale psihologiei medicale (1993), Next Generation (2000, 2003), A face dra­goste aproape perfect (2003), Cuplul conjugal ori la bal, ori la spital (2004) si Sexul. PROadolescentii, ingerii, „dementii” (2004). Volume de beletristica: Cartea cu adolescenti (1976), Prea fragedul contur (1978), Dulcissima (1978), Portret cu doua rame (1981), Incendiu in eternitate (1982), Anonim cu ceas de buzunar (1985; Premiul Asociatiei Scriitorilor din Iasi), Semne pe arbori (1986), Urme de purpura (1989) si Mustatile lui Demiurgos (1997).

De acelasi autor, la Editura Polirom au mai aparut: Psihoterapia, incotro? (1995), Psihoterapie si psihosomatica (1996), This is the question, daraghie tavarisci (1996), Psihoterapia ca sistem (coautor, 1996) si Psihosexologie pentru incepatori (2000).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 304
Editura: Polirom
Apariția: Iulie 2014
ISBN: 978-973-46-4681-4
Dimensiuni: 13,5 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri