Cele patruzeci de legi ale iubirii (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Cele patruzeci de legi ale iubirii (Top 10+) [Carte de Buzunar]
146,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 9 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Traducere din limba engleza si note de Ada Tanasa.

Viata Ellei Rubinstein – o mama casnica si o sotie nefericita din suburbiile Bostonului zilelor noastre – se schimba din temelii cind, la aproape patruzeci de ani, se angajeaza la o agentie literara unde i se cere sa scrie un referat despre romanul unui autor necunoscut. Astfel descopera povestea fascinantei legaturi spirituale dintre faimosul poet persan Rumi si dervisul sufit Shams din Tabrīz, astfel cunoaste forta eliberatoare a iubirii care a schimbat destinele celor doi prieteni si care il va schimba curind si pe al ei: intre Ella si Aziz Zahara, autorul romanului, incepe un schimb epistolar, apoi se infiripa o minunata poveste de dragoste.

O apologie a iubirii, privita in multiplele sale ipostaze, romanul Cele patruzeci de legi ale iubirii puncteaza cu subtilitate diferentele dintre religie si spiritualitate, dintre datorie si iubire.


Recenzii

”Dulcea blasfemie (sau, daca preferati: Cele patruzeci de legi ale iubirii) este nu doar un roman magnetic, ale carui sensuri se desfac si se prelungesc in constiinta cititorului dincolo de procesul mecanic al lecturarii; Elif Shafak propune o adevarata „naratiune mitica” (in acceptiunea lui Wunenburger), un scenariu atemporal despre iubire, credinta si moarte ale carui adevaruri milenare, evocind momente originare-fondatoare, se suprapun adevarurilor noastre empirice, relevindu-le si potentindu-le.” -- Adela Dinu, 13 februarie 2014, pe lapunkt.ro

Despre Autor

Elif Shafak, una dintre marile revelatii ale literaturii turce contemporane, s‑a nascut in Franta, la Strasbourg, in 1971. A studiat relatiile internationale la Middle East Technical University din Ankara, iar in prezent este profesor la Departamentul de Studii despre Orientul Apropiat al Universitatii din Arizona.

Scrise in turca sau engleza si traduse deja in numeroase limbi, romanele sale se bucura de un succes considerabil, ca si volumele sale de povestiri sau non‑fictiune. La Editura Polirom au mai aparut: Bastarda Istanbulului (2007, 2012, 2013), Sfintul nebuniilor incipiente (2009), Lapte negru (2012) si Onoare (2013).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 420
BRAND: Polirom
Apariția: 2014
ISBN: 978-973-46-4233-5
Dimensiuni: 18 x 10,6 cm

Pareri