Ce mai rămâne din cultura franceza? Preocuparea pentru grandoare

Ce mai rămâne din cultura franceza? Preocuparea pentru grandoare

Preț de Listă: 216,00 MDL (54,00 RON)

Preț: 108,00 MDL (27,00 RON)

Economisești: 108,00 MDL (27,00 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Descriere

In anul 2007, un articol exploziv publicat in editia europeana a revistei Time scandaliza scena culturala franceza, proclamand sententios „moartea culturii franceze”. Autorul, Donald Morrison, jurnalist american stabilit in Franta, a fost repede pus la zid de catre oamenii de litere, scriitorii, profesorii si intelectualii francezi, incepand cu Maurice Druon si Bernard-Henri Lévy, pana la Olivier Poivre d'Arvor.

Numeroase ziare si reviste (Libération, Le Monde, Le Figaro, The Guardian, The Independent), forumuri, grupuri de discutii, bloguri si emisiuni au reluat aceasta disputa si au facut din articolul publicat in Time unul dintre cele mai controversate din perioada respectiva.

Ulterior, Doland Morrison are sansa de a-si relua articolul publicat in Time si de a-l nuanta si extinde in cadrul unui volum, alaturi de replica lui Antoine Compagnon, eminent profesor la College de France si teoretician stralucit.

Pentru o lunga perioada de timp, Franta si cultura franceza au facut „legea" pe scena internationala. Aflati permanent in centrul atentiei, artistii francezi se bucurau de un prestigiu fara egal. Din gloria de odinioara nu a mai ramas astazi decat nostalgie si frustrare. Influenta culturii franceze este acum spectrala, puterea sa, derizorie. Cultura franceza nu mai vorbeste lumii. O infrangere care, pana la urma, convine mentalitatii franceze inclinate spre autocompatimire si victimizare.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 168
Editura: Art
Apariția: August 2010
ISBN: 978-973-124-430-3
Dimensiuni: 17 x 22 cm
Greutatea: 0.4300

Pareri