Carte de bucate (LIVRARE 15 ZILE)

Sanda Marin

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Aparuta in 1930, ca un pariu al autoarei, care era pasionata de gatit si de placerea de fi o gazda perfecta, aceasta carte de bucate, prefatata de scriitorul Pastorel Teodoreanu, a cunoscut de atunci nenumarate editii. Saisprezece numai din 1930 pana in 1948, cand regimul comunist s-a amestecat si in blidele romanilor. Retetele au fost „epurate“, gainile grase au fost inlocuite cu jumatati de pui, ingredientele din vremurile bune au fost inlaturate sau inlocuite cu surogate. Au aparut si carti rivale, adaptate noilor vremuri si noilor diete, dar nici macar asa cea mai buna carte romaneasca de bucate din toate timpurile nu si-a pierdut valoarea si utilitatea. Cartea Sandei Marin, cu miile sale de retete, e cea mai importanta piesa din bucataria oricarei familii romanesti! [Clapa 1] Sanda Marin (1900–1961), scriitoare romana. Numele real al acestei autoare de adevarat bestseller in bucataria si, fara nicio emfaza, in cultura romana a fost Cecilia Maria Simionescu. Era fiica profesorului iesean Ion Th. Simionescu, a carui casa era deschisa oamenilor de litere si artistilor. Poliglota, studiase pianul intai la Paris, apoi in tara, cu profesoara Florica Musicescu. A decis, in 1930, sa scrie o carte de bucate, dar, nefiind sigura de succes, si-a convins editorul de atunci de la Cartea Romaneasca, nimeni altul decat tatal ei, sa o publice sub un pseudonim: Sanda Marin. S-a crezut o vreme ca sub acest pseudonim s-ar ascunde chiar un barbat. „Excelenta mi s-a parut ideea de a completa numeroasele retete practice (se vede imediat ca sunt verificate!) cu o colectie de meniuri pe sezoane. Alegerea meniului e, pentru multe casnicii, unul dintre cele mai penibile momente ale zilei, neintrecut, poate, decat de acela al ingurgitarii lui… Ce mancam astazi? In cartea doamnei Marin veti gasi zilnic raspunsul. El poate fi modificat, desigur, dar gospodina nu se mai gaseste in fata neantului. Ce-ul si cum-ul sunt rezolvate — si cu, dar si fara sos!“ Pastorel Teodoreanu, scriitor, gurmand si degustator de vinuri roman

Mai multe informații

Limba: Română
Coperta: Copertă moale