Culoarul Rucăr-Bran. Ghid turistic (limba română)

Culoarul Rucăr-Bran. Ghid turistic (limba română)

Preț de Listă: 168,00 MDL (42,00 RON)

Preț: 84,00 MDL (21,00 RON)

Economisești: 84,00 MDL (21,00 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Descriere

O cálátorie prin satele dintre Bran si Rucar este de neuitat. Drumul serpuieste halucinant printre dealuri si pásuni, dincolo de care se íntrezáresc culmile crenelate ale Pietrei Craiului ori crestele Bucegilor. Pe mágurile, curmáturile si dealurile de aici inca mai cutreierá turmele ciobanilor stiutori a vechilor tehnici de a face bránzá, urda, jintitá si bulz.

Cásutele de lemn ale localnicilor sunt risipite pe colnice peste care vara plutesc arome de zmeurá, fragi sálbatici, fán proaspát cosit ori sánziene. Dacá ii rugati, sátenii vá vor povesti cate ceva despre traditiile legate de punerea bránzei la cetina, impártitul muntilor, insemnarea oilor, másurisul laptelui, rávásitul oílor.

Ghidul de fatá, apárut in cadrul colectiei Mergi si vezi, ísi propune sá reconstituie putin din atmosfera acestor sate atát de deosebite de destinatiile turistice standard.

Sperám sá vá convingem sá porniti imediat la drum!

Ghidurile din colecția „Mergi și vezi” vă invită să descoperiți cele mai frumoase regiuni și orașe din România. Realizate într-un format atrăgător, cu fotografii și hărți, prezintă într-o manieră accesibilă o mulțime de informații legate de istoria, arhitectura, cultura, tradițiile și oamenii acestora. Propun trasee prin locurile arhicunoscute, dar și prin cele de obicei ignorate de turiști.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 80
Editura: Ad Libri
Apariția: Ianuarie 2006
ISBN: 973-7887-06-9
Dimensiuni: 12,5 x 21,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri