Caius Iulius Caesar [Copertă tare]

Mai multe poze

Caius Iulius Caesar [Copertă tare]
143,00 MDL (35,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Pentru Iulius Caesar, unul dintre cei mai reprezentativi comandanți din istorie, cea mai faimoasă campanie a sa, cucerirea Galliei, a reprezentat un prim pas, major, către obținerea puterii absolute.

Ca general îndrăzneț și hotărât, victoriile răsunătoare asupra galilor i-au permis să intre în lupta pentru putere politică la Roma. Trecând Rubiconul în 49 î.Hr. cu o singură legiune, Caesar a aruncat zarurile sorții și a dezlănțuit un război civil care a pus capăt sistemului republican și a deschis calea imperiului sub domnia fiului său adoptiv, Octavian.

Cartea aceasta analizează factorii din spatele numeroaselor succese pe câmpurile de luptă, mai ales celebra celeritas Caesariana – viteza de gândire și de acțiune a lui Caesar.

 

Despre Autor


 

Dr. Nic Fields și-a început cariera ca biochimist, înainte de a intra în cadrul trupelor de desant și amfibii ale Marinei Regale Britanice. După ce a părăsit viața militară, și-a reluat studiile universitare și a obținut un doctorat în istorie antică la Universitatea din Newcastle.

A fost director-adjunct la Școala Britanică din Atena, Grecia, și apoi lector de istorie antică la Universitatea din Edinburgh. Acum este autor liber‑profesionist și cercetător.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 144
Editura: Litera
Apariția: Decembrie 2014
ISBN: 978-606-741-068-6
Dimensiuni: 14 x 20 cm
Greutatea: 0.2000

Pareri