Memorii. Drama României vazută din exil. Vol. 2

Memorii. Drama României vazută din exil. Vol. 2

Preț de Listă: 160,00 MDL (40,00 RON)

Preț: 80,00 MDL (20,00 RON)

Economisești: 80,00 MDL (20,00 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Al doilea volum al Memoriilor lui Cicerone Ionitoiu descrie efortul celor care, ramasi fideli constiintei proprii si valorilor morale, au dus din exil o lupta inegala impotriva regimului comunist din Romania. Reuniti in jurul Comitetului (Consiliului) National Roman si sustinuti de Radio „Europa Libera”, ei au facut cunoscute Occidentului situatia dramatica a Romaniei conduse de Nicolae Ceausescu si caracterul inuman al orinduirii comuniste, in incercarea de a promova valorile democratice si de a impune regimului de la Bucuresti Acordurile de la Helsinki din 1975.

Sint prezentate de asemenea actiunile Securitatii, care, prin metodele Directiei de Informatii Externe –dezinformari, santaje, atentate, racolari de agenti din rindul refugiatilor etc. –, urmarea sa compromita activitatea Consiliului National Roman si a Partidului National Taranesc din exil.

Adresat atit generatiei care „n-a avut tinerete”, cit si celor care i-au urmat, volumul are o remarcabila valoare documentara, contribuind la cunoasterea particularitatilor exilului politic romanesc si a relatiilor tensionate dintre acesta si autoritatile comuniste de la Bucuresti.

 

Despre Autor

Cicerone Ioniţoiu este poate cel mai cunoscut dintre supravietuitorii Gulagului romanesc, condamnat pentru ca a facut parte din conducerea organizatiei de tineret a P.N.T. Dupa un deceniu de lupta impotriva abuzurilor din penitenciarele si lagarele regimului comunist, a iesit din infern hotarit sa spuna adevarul despre genocidul la care a fost supus poporul roman in aceasta perioada intunecata a istoriei sale.

Nici in inchisoare, nici in lumea libera, unde a ajuns in 1979, nu a abdicat de la crezul sau, acela de a‑si ajuta tovarasii de suferinta si de „a cauta in permanenta in cutele cele mai ascunse ale memoriei pentru a aduce la suprafata fapte si oameni” care au facut cinste unei generatii lovite de istorie. Impresionantei sale opere de documentare asupra Gulagului romanesc (cele unsprezece volume ale dictionarului Victimele terorii comuniste.

Arestati, torturati, intemnitati, inchisi, cele trei volume intitulate Morminte fara cruce, cele doua din Martiri si marturisitori ai bisericii din Romania sau primul volum de Memorii. Din tara sirmelor ghimpate, publicat in 2009 la Editura Polirom, pentru a enumera doar citeva dintre lucrarile publicate) i se adauga acum al doilea volum de memorii, pagini cutremuratoare despre destine cumplite, suferinta, tortura, tradare, dar si despre compasiune, iubire, solidaritate si dirzenie de neclintit.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 288
Editura: Polirom
Apariția: Ianuarie 2011
ISBN: 978-973-46-2146-0
Dimensiuni: 16 x 23.5 cm
Greutatea: 0.5200

Pareri