Fascinantul Ion Barbu

Fascinantul Ion Barbu

Preț de Listă: 380,00 MDL (95,00 RON)

Preț: 190,00 MDL (47,50 RON)

Economisești: 190,00 MDL (47,50 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Editura Monitorului Oficial R.A. propune cititorului o nouă colecţie – INEDIT – şi alege ca primă apariţie in această colecţie o carte interesantă atat prin abordarea inedită a unui subiect nici pe departe epuizat, cat şi prin informaţia, de cele mai multe ori inedită, pe care o conţine.

Semnată Sorin Popescu, cartea intitulată Fascinantul Ion Barbu este o incursiune nu mai puţin fascinantă in viaţa poetului-matematician, dezvăluind un material documentar impresionant (scrisori, acte originale, fotografii, strofe disparate, poezii ocazionale, insemnări, dedicaţii pe cărţi etc.) şi contribuind, astfel, la reconstituirea biografiei acestui personaj singular in peisajul interbelic şi, de ce nu, in cultura romană. Absolvent al Facultăţii de Drept, in prezent preşedinte de secţie, cu rang de secretar de stat, la Consiliul Legislativ, membru fondator şi membru in Comitetul executiv al Uniunii Juriştilor din Romania, Sorin Popescu se dovedeşte a fi un colecţionar pasionat de documente, cărţi şi obiecte de artă avand o legătură, fie şi indepărtată, cu Ion Barbu (Dan Barbilian), iar studiul său, neincadrandu-se in tiparele unei biografii, nu este altceva decat mărturia acestei admiraţii sincere şi pline de afecţiune. Volumul reuneşte in fapt articolele despre Ion Barbu pe care Sorin Popescu le-a publicat incepand cu anii ’80 in diverse reviste (Manuscriptum, Adevărul cultural şi artistic, Palatul de justiţie), precum şi altele care n-au văzut lumina tiparului.

Acestea sunt structurate in opt capitole tematice, ordonate cronologic acolo unde a fost posibil, precedate de o prefaţă aparţinand lui Ion Papuc (Ion Barbu in actualitate) şi de cele cateva Cuvinte lămuritoare ale autorului. De-a lungul acestor pagini insă, colecţionarul nu se limitează la simpla arhivare a documentelor, ci povesteşte, cu mandrie şi pasional, cum afirmă Ion Papuc, istoria fiecăruia: modul in care a intrat in posesia lui, ce semnificaţie are in contextul biografiei şi al operei lui Ion Barbu, in ce măsură este inedit, dacă a mai fost publicat, unde şi cu ce urmări pentru imaginea marelui poet şi matematician.

Cartea se adresează atat unui public avizat, răspunzand dorinţei specialistului de a-şi completa cunoştinţele in domeniu, cat şi cititorului obişnuit, interesat de marile valori ale culturii noastre.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Fascinantul Ion Barbu
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 327
Editura: Monitorul oficial
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-567-613-1
Greutatea: 0.6100

Pareri