Doamna Escobar. Viata mea alaturi de Pablo (LIVRARE 15 ZILE)

Victoria Eugenia Henao

La comandă

Livrare în decurs de 15 zile!

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Descriere

Cand l-a cunoscut pe Pablo Escobar, la varsta de doar 13 ani, Victoria Eugenia Henao nu a stiut ca viata sa era pe punctul de a se transforma intr-un cosmar teribil si ca avea sa fie mereu aratata cu degetul ca femeia cu care s-a casatorit si a avut doi copii cel mai mare narcotraficant al tuturor timpurilor.

Pentru aceasta carte, vreme de doi ani, vaduva lui Escobar a facut apel la memorie si si-a amintit fiecare dintre episoadele oribile pe care le-a trait cu cel care, incepand din 1982, a tinut Columbia captiva printr-o strategie de teroare, asasinand oameni politici, ziaristi si aparatori ai drepturilor omului, in timp ce continua sa inunde lumea cu cocaina.

Pana in acest moment, nici un martor atat de apropiat al vietii lui Escobar nu i-a prezentat faptele. Cum a fost razboiul pe care l-a purtat cu cartelul din Calí si cu statul columbian? In ce a constat asocierea lui cu paramilitarii? Cum a trait Henao infidelitatile continue ale sotului ei? Cum i-a schimbat arta viata de fugar? Cum au fost ultimii ani ai lui Escobar din momentul incarcerarii sale in Catedrala pana la asasinarea sa? Si, mai ales, ce s-a intamplat cu familia narcotraficantului dupa moartea sa?

 

„In cele peste 400 de pagini ale acestei carti, cititorii vor intalni o femeie foarte diferita de cea pe care au descris‑o cei din presa, filmele sau serialele TV. Sunt o fiinta umana care a facut progrese intr‑un proces de transformare, fiind constienta ca eu si copiii mei vom purta vesnic un nume de familie asociat inexorabil cu raul.

Desi legea imi dadea dreptul, ca sotie, sa nu‑l denunt pe tatal copiilor mei, stiu ca viata asta nu‑mi va fi de ajuns pentru a cere iertare ca nu mi‑am parasit si denuntat propriul sot. Am fost indragostita de el si, pentru aceasta, am facut tot ce am putut ca sa‑mi apar familia si casnicia. Este, poate, absurd sa‑i cer cititorului intelegere pe parcursul relatarii unei povesti care, in sine, este de neinteles.

Pablo Escobar nu este vreun model de urmat; falsul erou pe care‑l infatiseaza filmele si serialele TV m‑a motivat sa spun adevarul, fara jumatati de masura, pentru a evita cu orice pret repetarea faptelor.

In plus, aceasta carte se doreste a fi rezultatul unei introspectii fara precedent in viata conjugala a lui Pablo Escobar, la un sfert de secol de la moartea lui. Si este, in acelasi timp, un jurnal al unei calatorii fara intoarcere in cele mai intunecate profunzimi ale fiintei sale si ale vietii mele alaturi de cel mai cautat barbat, de cel mai crunt criminal din Columbia secolului trecut. Pentru toate acestea, pentru tot ce a facut el, cer iertare.“ Victoria Eugenia Henao

 

VICTORIA EUGENIA HENAO avea doar 13 ani cand l-a intalnit prima data pe Pablo Escobar in orasul sau natal, Envigado, din Columbia. Maritata la 15 ani, s-a trezit in curand prinsa intr-o lume plina de violenta si teroare, Pablo Escobar devenind cel mai de temut baron al drogurilor din lume. Dupa moartea lui, Victoria s-a refugiat in Argentina, unde locuieste si in prezent.

Mai multe informații

Limba: Română
Pagini: 480
Apariția: 2021
Coperta: Copertă moale
Dimensiuni: 13 x 20 cm