MELANJ (Precomandă)

MELANJ (Precomandă)
499,00 MDL

Disponibilitate: În Stoc

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Doar 4 exemplare disponibile

    • 2 persoane au cumpărat recent acest produs.

Acceptăm plata cu LiberCard de la MAIB - plăți în 5 rate cu 0% dobândă!

sau

Carte disponibilă în:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă UNIC et 1 Bestseller Chișinău bd. Ștefan cel Mare 8 060-977-597 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU Bestseller Chișinău str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU Bestseller Chișinău str. Drumul Viilor 36/1 022-993-992 Stoc limitat

Descriere

Am scris ce am simțit.

Am povestit cum exist.

 Am înțeles ceea ce Tu

 poate

nu vei înțelege.

Un lucru...

Poate ceva am ascuns...

printre rânduri...

Dar... știu că nu am

mințit.

 Nimic.

Nu este disponibilă nicio descriere.

Am adormit cu această carte în mâini. Noaptea am visat-o, în felul meu dar și-n al ei, pentru că mi-a trezit vise. Dimineață am închis-o numai după ce am citit ultimele cuvinte scrise. Cele nescrise mă mai urmăresc, precum trena unui parfum bun care-ți rămâne, la care vrei să te întorci, pe care vrei să-l porți, însă nu în fiecare zi, ci în zile speciale. Daniela Burlaca este ființa zilelor speciale, memorabile, debordante și legătura care s-a creat între noi se află mai presus de înțelegerea minții. Este una înnodată în alte sfere, de alte forțe pe care omul încuiat în carne nu le poate percepe decât în puținele clipe de revelație sau în vise. În templul Danielei întunericul poate fi strălucitor, lumina – obscură iar roșul – angelic. În templul Danielei Evele se reinventează iar Adamii nu le pot ține pasul. În templul Danielei nu mă simt deloc străină dar, cu tot magnetismul acestuia, n-aș îndrăzni să-i ating rochiile, păpușile, florile, pentru că toate conțin vrajă. Admiră și nu atinge. Privește și nu fotografia. Iubește și nu-ți atribui. Ea este Regina! Respectă-i regulile nescrise și templul te va răsplăti din plin. În templul de secole al Danielei Burlaca, după multe spectacole fabuloase, s-a născut prima carte. S-a născut dintr-odată matură, de parcă ar fi trăit o viață de om sau mai multe. Mă simt aleasă să/și o binecuvântez.

—    Radmila Popovici, poetă

 

Această carte a Danielei Burlaca - sunt încredințat că, în timp, va deveni o carte cult pentru cititorii tineri - s-a născut în acele zile chinuitoare și îngrozitoare din primăvara și vara anului 2020, când au fost interzise spectacolele de teatru, iar acest lucru echivala pentru faimoasa regizoare și actriță de la Geneza Art cu interdicția de-a respira. Daniela Burlaca a scris această carte de parcă ar fi continuat să joace și mai departe teatru și a regizat pe paginile ei un sfâșietor și tulburător spectacol al gândurilor, emoțiilor, sentimentelor și ideilor sale. E o carte spovedanie în care cuvintele țâșnesc la suprafața paginii ca peștii din apă. Cartea aceasta înglobează arta teatrală a Danielei Burlaca.

În teatru, Daniela Burlaca își joacă atât de intens personajele de parcă ar coborî într-o peșteră fără fund. La fel și scrie. Scrie foarte intens și profund. Împingând confesiunea spre teritoriul poeziei și reflecția despre teatru în zona eseului. E o carte tulburătoare scrisă de una dintre cele mai mari actrițe și regizoare de azi. Daniela Burlaca.

—   Dumitru Crudu, scriitor

 

Să ții pasul cu Daniela Burlaca e posibil doar dacă știi să citești codurile pe care ea le acreditează cu generozitatea răsăritului de soare, când fiecare fracțiune de secundă oferă un alt spectacol, scoate în vileag alte elemente arhitectonice, modifică halucinant frontierele dintre lumină și umbra, astfel declanșând starea de catharsis.

—    Vasile Botnaru, jurnalist

 

Teatrul e universul în care încerci mereu să-ți deslușești existența. Mersul pe așchiile scândurii sângerează dincolo de scenă, dacă trăiești cu intensitate momentul prezenței tale în decor. Prin desenul gândurilor frumoase și convingătoare, Daniela Burlaca impune adevărul să evadeze din detenție într-un spațiu edenic. Reflectează asupra lumii cu întrebări și răspunsuri provocând furtuni morale, criză sufletească, iubire și renunțare, "minciuni care circulă în turmă".

—    Nicolae Jelescu, actor

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 400
Editura: Editura Bestseller
Apariția: 2021
ISBN: 978-9975-909-61-7

Pareri