Adevărul despre Cernobîl

Adevărul despre Cernobîl
259,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Achită online cu LiberCard în 3 rate cu 0%!

sau

Produse Asemănătoare

Bifează produse pentru a le adăuga în coșul de cumpărături sau selecteaza toate

Carte disponibilă în:

Librăriile Bestseller din Chișinău

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă UNIC et 1 bd. Ștefan cel Mare 8 060-977-597 Stoc limitat
Vezi pe hartă BUIUCANI str. Nicolae Costin 56 (inters. str. Liviu Deleanu) 068-521-201 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă BOTANICA Jumbo et 1 bd. Decebal 23/1 060-211-443 Stoc limitat
Vezi pe hartă CIOCANA bd. Mircea cel Bătrân 32 069-930-499 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Descriere

O lucrare incredibilă scrisă de un fost inginer-șef la Centrala de la Cernobîl despre cauzele și urmările celui mai mare dezastru nuclear. La momentul dezastrului de la Cernobîl din 26 aprilie 1986, Grigori Medvedev era director adjunct al departamentului industrial din Ministerul sovietic al Energiei care se ocupa de construcția centralelor nucleare.

Din moment ce cunoștea bine centrală de la Cernobîl, Medvedev a fost trimis ca investigator imediat după catastrofă. În carte, autorul oferă o mărturie bazată pe multe interviuri, descriind minut cu minut tot ce s-a întâmplat, precum și ce nu s-a făcut, atât înainte, cât și după explozie. Lucrarea examinează mușamalizarea la care au participat numeroși politicieni și tehnicieni. Reacția funcționarilor publici la dezastru prezintă foarte clar care pot fi pericolele ignoranței.

„O carte extraordinară. Este greu de imaginat că se va scrie vreodată o relatare mai captivantă a exploziei centralei nucleare de la Cernobîl.” — New York Times ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

PREMIUL CARTEA ANULUI LOS ANGELES TIMES

O relatare amănunțită a evenimentelor care au condus la cel mai grav dezastru nuclear din istorie. Cartea nu este scrisă într-un stil documentar, ci într-un stil foarte personal, autorul vorbind adesea la persoana întâi. Grigori Medvedev prezintă evenimentele ca o numărătoare inversă, oprindu-se la fiecare punct pentru a se întreba dacă dezastrul ar fi putut fi evitat. O poveste tragică despre incompetența și birocrația ce a condus în cele din urmă la un accident dezastruos. Cartea relatează, de asemenea, sacrificiul eroic și sfâșietor al oamenilor care au participat la lichidarea consecințelor exploziei de la Cernobîl.

„O relatare dramatică, minut cu minut, a exploziei de la Cernobîl. O analiză detaliată a cauzelor dezastrului care s-a transformat într-un „vulcan nuclear gigantic”. O lucrare fără de preț.” — Publishers Weekly ☆ ☆ ☆ ☆ ☆

GRIGORI MEDVEDEV

Specialist în atomică nucleară, a lucrat la Centrală de la Cernobîl și a participat ulterior la investigarea cauzelor exploziei de la 26 aprilie 1986. În lucrarea de față, Grigori Medvedev reconstituie în detaliu evenimentele din acea zi și din cele ce au urmat. El dedică 40 de pagini ultimelor 20 de secunde înainte de explozie. Descrie locația și comportamentul fiecărei persoane din camera de control și din clădirea reactorului. Îi cunoștea personal pe mulți dintre acești oameni și relatează nu doar ceea ce au făcut sau nu au făcut, ci și îndoielile și temerile lor, deoarece monstrul pe care trebuia să-l controleze nu a reușit să răspundă la comenzile lor atunci când a început să se clatine. Un dans sălbatic culminând cu o serie de explozii violente care au distrus un reactor nuclear și au aruncat un nor radioactiv letal pe mulți kilometri în jurul centralei.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
BRAND: Bestseller
Apariția: 2022
Greutatea: 0.6500

Pareri