Cărți Scrise în Doi

Mai multe poze

Cărți Scrise în Doi
360,00 MDL (90,00 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O parte considerabila din operele lui J.L. Borges scrise in colaborare au fost realizate impreuna cu prietenul sau de-o viata, A. Bioy Casares.

Povestirile ce compun acest volum au fost publicate in cel mai mare secret, fara a le fi atribuite celor doi autori. Numai prima culegere, Sase probleme pentru don Isidro Parodi a fost pusa in vinzare. Celelalte au fost incredintate tiparului in 1946, pe socoteala autorilor, si parte din ele nu au mai fost reeditate. Lectura acestui volum va constitui o mare surpriza. Caci despre argoul de mucava in care sint scrise povestirile, trebuie spus ca cei doi au practicat un lunfardo (argoul marginalului din Buenos Aires) de opereta, in cea mai mare parte inventat chiar de ei, vehicol plin de haz, umor si fantezie, al binecunoscutelor jocuri literare borgesiene. Perfect similar cu un sugestiv decor de mucava.

Recenzie

„Scrierile lor par mai mult texte «baroce», in care recunoastem, desigur, temele preferate ale lui Borges: visul, moartea, literatura etc., dar si realismul magic care l-a facut celebru” - Bogdan Romanciuc, 9-15 august 2008, in Suplimentul de cultura

Despre Autor

Jorge Luis Borges (1899-1986) s-a nascut la Buenos Aires, intr-o familie instarita. La scurta vreme dupa nasterea sa, calatoreste alaturi de familie in Europa. Primeste inca de mic o educatie multilingva. Dupa intoarcerea in Buenos Aires, la 22 de ani, publica primul sau volum de poezii, Fervor de Buenos Aires.

Adolfo Bioy Casares (1914-1999), scriitor argentinian. Intilnirea cu J.L. Borges ii schimba destinul, facindu-l sa se dedice in intregime literaturii. Nuvelele fantastice sale uimesc prin perfectiunea constructiei in care imaginarul se suprapune cu realul.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 456
Editura: Polirom
Apariția: 2008
ISBN: 973-46-0357-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri