Cărți sau Țigări

Cărți sau Țigări
183,00 MDL (45,75 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Volumul Carti sau tigari include o serie de eseuri si texte publicistice in care autorul britanic abordeaza, cu bine-cunoscuta sa incisivitate si umorul lui subtil, teme mai mult sau mai putin grave. Interesul redus pentru lectura al oamenilor obisnuiti (comentat in textul cu titlul explicit Carti sau tigari), atmosfera mizera dintr-un spital frantuzesc interbelic, zbaterile ridicole ale unui cronicar de carte sau slaba reactie a scriitorilor occidentali fata de starea literaturii din Uniunea Sovietica sint doar citeva din subiectele abordate de Orwell intr-un demers in care dimensiunea etica e dublata de talentul jurnalistic si literar al acestui mare prozator din secolul XX.

Recenzie

„Nu exista nici un inlocuitor pentru George Orwell, asa cum nu exista nici un inlocuitor pentru Bernard Shaw sau Mark Twain... El a zgindarit, a provocat si a iritat mintile lenese, dar i-a si incintat pe cei carora le facea placere sa urmareasca spectacolul unei gindiri originale.” - Time

Despre Autor

George Orwell (pseudonimul literar si jurnalistic al lui Eric Arthur Blair) s-a nascut in 1903 in India si a murit de tuberculoza, la Londra, in 1950. Orwell a studiat la Eton intre 1917 si 1921, publicind in diferitele reviste ale colegiului, iar intre 1922 si 1927 a lucrat in cadrul Politiei Imperiale Indiene din Birmania, experienta pe care a reconstituit-o mai tirziu in romanul Zile birmaneze (1934; Editura Polirom, 2003).

Detaliile Produsului

Titlu Original: Smoking or books
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 204
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2282-5
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: