Mormintele din Atuan

Mormintele din Atuan

Preț de Listă: 236,00 MDL (59,00 RON)

Preț: 118,00 MDL (29,50 RON)

Economisești: 118,00 MDL (29,50 RON) (50%)

Disponibilitate: În Stoc

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

„Văzu ceea ce nu mai văzuse niciodată, deşi trăise o sută de vieţi: marea peşteră boltită de sub Lespezi, ce nu fusese săpată de mâna omului, ci de puterile Pământului. Era bătută în cristale şi ornamente cu vârfuri şi filigrane de calcar alb, în care lucraseră apele subpământene, de eoni, imensă, cu acoperişul şi pereţii strălucitori, scânteietoare, delicată, încâlcită, un palat de diamante, o casă de ametist şi cristal, de unde străvechiul întuneric fusese alungat de splendoarea luminii.”

Tenar devine din fetiţa de şase ani, Mare Preoteasă Renăscută a Mormintelor din Atuan, Mare Preoteasă a Celor Nenumiţi cu titulatura Cea Devorată. Creşte aici fără să ştie altceva decât ritualurile Mormintelor, întunericul din labirinturile de sub ele, până într-o zi când un vrăjitor din Ţinuturile Interioare ajunge la morminte.

Mormintele din Atuan ne vorbeşte despre puterea de a te schimba, de a refuza minciuna care ţi-a fost prezentată ca adevăr. Ne demonstrează un lucru pe care oamenii îl uită mereu şi mereu: că împreună şi cu dragoste se pot elibera.

 

Despre Autor


 

Ursula Kroeber Le Guin (n. 1929) este autoare de romane, povestiri şi cărţi pentru copii, în principal în genurile fantasy şi science-fiction; a scris de asemenea poezii şi eseuri. A devenit celebră după publicarea romanului Mâna stângă a întunericului, care a obţinut premiile Hugo şi Nebula în 1970.

Cu următorul roman, Deposedaţii, a fost primul autor care a câştigat de două ori în acelaşi an premiile Hugo şi Nebula pentru roman. Le Guin a fost recompensată cu 5 premii Hugo şi 6 premii Nebula. În 1979 a primit premiul Gandalf Grand Master, în 1995 titlul Lifetime Achievement din partea World Fantasy, iar în 2003 a fost distinsă cu premiul Grand Master al societăţii Science Fiction and Fantasy Writers of America. A câştigat 19 premii Locus pentru ficţiune, mai multe decât oricare alt autor.

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 13-18 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 186
Editura: Alexandria
Apariția: Noiembrie 2008
ISBN: 9789738825710
Dimensiuni: 16 x 21 cm
Greutatea: 0.2500

Pareri