Momo

Momo
194,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Descriere

Un basm‑roman.
 
Cu ilustratiile autorului.
 
Traducere de Yvette Davidescu
 
Michael Ende este autorul bestsellerului international Povestea fara sfirsit (Polirom, 2005).

La marginea unui oras, printre ruinele unui vechi amfiteatru, isi gaseste adapost Momo, o fetita cu un talent aparte pe care il foloseste pentru a-si ajuta prietenii: in prezenta sa, problemele devin mai putin impovaratoare, conflictele isi afla rezolvarea, iar imaginatia prinde aripi. Dar intr-o zi, pe nesimtite, o organizatie fantomatica a unor terifianti „domni cenusii” preia controlul asupra orasului, furindu-le oamenilor timpul.

Doar Momo are puterea sa li se opuna, iar cu ajutorul maestrului Hora si al ciudatei lui broaste-testoase Casiopeea calatoreste dincolo de hotarele timpului pentru a le descoperi secretele intunecate.

 

Recenzii


 

”Basmul-roman de Michael Ende, destul de diferit de Poveste fara sfirsit, a fost apropiat de realismul magic, dar cred ca avem de-a face mai degraba cu un roman care vorbeste despre magia lucrurilor simple pe care le-am uitat: sa te joci, sa spui povesti, sa maninci piine cu unt si cu miere, sa fii acum si aici, inauntrul timpului tau. Este un basm despre lumea de azi in care economisim timp ca sa ne bucuram de el, iar efectul este exact invers: viata isi pierde savoarea si curgerea fireasca.

Am spus un basm si nu o parabola, pentru ca Michael Ende stie cum sa creeze o poveste care nu are pretentia de a educa, dupa cum stie sa inventeze personaje care nu sint simple simboluri. Marginalitatea ca salvare de robia utilitara a timpului nu este o tema noua, dar Michael Ende o reia intr-un basm-roman scris simplu, alert, cu personaje credibile, dindu-i suspans si fantezie.” -- Doina Ioanid, nr. 640, 7 septembri, in Observator cultural

”Momo e o fetita misterioasa care le-a inapoiat oamenilor timpul furat de catre hotii de timp. Basmul se petrece intr-un timp nu foarte indepartat, intr-un oras mare si minunat, care inca mai pastra bulevardele largi, stravechi, si pietele multicolore unde oamenii se adunau sa cumpere marfuri din toate colturile lumii. Insa orasul acesta era si modern, avea mijloace de transport, automobile si tramvaie, iar vestile zguduitoare sau hazlii se transmiteau prin telefon. E o lume in care timpul inca mai curge alene si oamenii inca mai stiu sa se bucure unul de altul.
[...] Momo este dintre acele povesti care-ti aduc aminte de tine si care te-ndeamna sa stai o clipa in loc si sa-ti privesti viata.” -- Laura Baban, 27 ianuarie 2013, pe ClubDiverta.ro

”Momo este o fetita pe care fiecare dintre noi ar dori s-o ia acasa. Deloc ca alte fetite, atemporala si fara legaturi profunde cu spatiul inconjurator, darul sau este cel de a sti si de a dori sa asculte. Locuitorii orasului la marginea caruia s-a aciuat au capatat deja obiceiul de a se trimite unii pe ceilalti la Momo; ascultindu-i cu adevarat, fetita ii ajuta sa gaseasca solutiile optime la problemele de zi cu zi.

Publicata in 1973 si premiata cu Deutscher Jugendliteraturpreis (Premiul pentru literatura pentru tineret) un an mai tirziu, cartea trateaza teme de maxima actualitate si stringenta, precum influenta stresului cauzat de dificultatile materiale asupra vietii oamenilor simpli, sau ignorarea acelor aspecte marunte care ne fac fericiti.” -- Iulia Dromereschi, 22 octombrie 2012, pe www.filme-carti.ro

 

Despre Autor


 

Michael Ende (1929-1995) este unul dintre cei mai populari autori germani de literatura pentru copii. A scris piese de teatru, poezii si romane fantastice, dintre care multe au fost dramatizate sau ecranizate.

De acelasi autor: Jim Knopf und Lukas der Lokomotivführer (1960), Momo (1973; distins in 1974 cu Deutscher Jugendliteraturpreis), Lirum Larum Willi Warum (1978), Der Spiegel im Spiegel. Ein Labyrinth (1984), Die Geschichte von der Schüssel und vom Löffel (1990).

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 240
Editura: Polirom
Apariția: Iunie 2012
ISBN: 978-973-46-6026-1
Dimensiuni: 16 x 23,5 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri