Moby Dick. Vol. 1 Biblioteca pentru toți copiii

Moby Dick. Vol. 1 Biblioteca pentru toți copiii
50,00 MDL

Disponibilitate: Stoc epuizat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

    • 4 persoane au cumpărat acest produs.

Descriere

Moby Dick” este o carte tulburătoare, în care scriitorul a reușit să creeze un echilibru între real și fantastic, zugrăvind în culori puternice odiseea teribilului căpitan Ahab, pornit să vâneze o fabuloasă balenă albă, împotriva căreia jurase să se răzbune. Lupta dintre el și monstrul marin capătă proporțiile unei titanice bătălii între om și natură, deși autorul a încărcat-o și cu semnificația metafizică a unui nesfârșit conflict dintre BINE și RĂU, în afara istoriei.

Cartea a fost adăugată în lucrarea "1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

 

Recenzie

”Moby-Dick este adesea considerat Marele Romar American, apogeul literaturii secolului XIX. Creaţie uriaşă şi totuşi desăvârşit de rafinată, ea continuă să uimească, subjuge (şi adesea să înfrângă) generaţii de cititori din toată lumea. Narat de Ishmael, un profesor din Massachusetts care renunţă la cariera sa pentru romantismul oceanului, romanul istoriseşte lunga călătorie pe mare a lui Pequod, o balenieră condusă de demonicul căpitan Ahab, în căutarea balenei albe care l-a lăsat fără un picior.

Toate celelalte consideraţii (inclusiv siguranţa echipajului) sunt neglijate în favoarea acestei căutări obsedante. Nici un rezumat nu poate reda însă amploarea şi complexitatea romanului lui Melville.

Cititorul are senzaţia că romanul se luptă cu el însuşi, balansându-se între necesitatea de a împinge naraţiunea înainte şi dorinţa de a se opri, a explora, a filozofa. Moby-Dick este un ocean de idei, una dintre marile meditaţii asupra condiţiei şi statutului Americii - asupra democraţiei, guvernării, puterii, industrialismului, muncii, expansiunii şi naturii. Pequod şi echipajul său divers devin o metaforă a societăţii americane.

Acest roman revoluţionar s-a inspirat din nenumărate stiluri şi tradiţii, trecând în revistă, cu uşurinţă uimitoare, o mare varietate de cunoştinţe. Nici un alt scriitor american de până atunci nu a scris cu atâta intensitate şi ambiţie. în Moby-Dick găsim metafizică obscură, date tehnice despre îndepărtarea pielii de balenă şi pasaje de un dramatism aparte. Moby-Dick este o elegie, critică politică, enciclopedie şi o poveste sfâşietoare şi incredibilă. Simpla sa lectură este o experienţă la fel de minunată şi de extenuantă ca şi călătoria pe care o descrie.

-- ”1001 de Cărți de Citit Într-o Viață", coord. Peter Boxall

 

Descrierea Colecției

Colecţia "Biblioteca pentru toţi copiii" cuprinde cărţile de neuitat ale copilăriei, capodopere ale literaturii române şi universale, fără de care este greu să-ţi imaginezi o bibliotecă personală a unui cititor avizat, indiferent de vârsta acestuia.

Cărţile, destinate tuturor copiilor, dar... şi adulţilor care nu au avut încă şansa să le citească, sunt prefaţate de traducători, scriitori, istorici şi critici literari cunoscuţi.

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Titlu Original: Moby-Disk, of The Whale
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 352
BRAND: Prut Internațional
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-69-947-1
Dimensiuni: 15 x 20 cm
Greutatea: 0.5600

Pareri

Bestseller.md îți mai recomandă: