Și Eu sunt Guguță: Scriitorul în Dialog cu Cititorii Săi

Și Eu sunt Guguță: Scriitorul în Dialog cu Cititorii Săi
130,00 MDL

Disponibilitate: În Stoc

Livrare
  • În Chișinău: 24 de ore (Livrare Gratis de la 599 MDL)
  • În Moldova: 2-3 zile (Livrare Gratis de la 599 MDL)

Doar 1 exemplar disponibil

Descriere

Cărţile lui Spiridon Vangheli au fost traduse în aproape 40 de limbi, au fost tipărite în peste 8 milioane de exemplare.

În 1974, la Rio de Janeiro, Spiridon Vangheli a fost distins cu Diploma de Onoare Andersen, numele scriitorului basarabean fiind înscris în Lista celor mai buni povestitori din lume.

Spiridon Vangheli este numit şi cel mai bun ambasador al Republicii Moldova în lume. În noua sa carte „Eu sunt Guguţă”, scriitorul răspunde la întrebările celor mai fideli cititori. El spune că după ce a adunat ani la rând răvaşele lor, a decis să îi facă co-autori ai noii lucrări.

”În Guguţă se ascunde arheul copilăriei, înglobând în fiinţa lui pe toţi copiii care au fost, care sunt şi care vor fi în viitor. De aici consonanţa dintre scriitor şi cititorii săi care trăiesc un fascinant proces spiritual de identificare cu eroul scriitorului. Nu e vorba, pur şi simplu, de o antologie cu scrisorile primite de la copii, cartea devine şi una de educaţie naţională simultan cu un umanitarism universal. Şi eu sunt Guguţă încunună o operă devenită deja clasică.” -- Theodor Codreanu

 

Despre Autor


 

Spiridon Vangheli (14 iunie 1932, Grinăuţi, judeţul Bălţi, România Mare) este un poet, prozator şi traducător. Vangheli debutează în 1962 cu placheta de miniaturi în ţara fluturilor, urmată de culegerile de povestiri Soarele (1963), Băieţelul din Coliba Albastră (1964), Pe lume (1964) ș.a.

Surprizele metaforice ale personajului Radu anunţă isprăvile pronunţat epice ale lui Guguţă, istorisite într-o serie amplă, deschisă în 1967 şi întinsă pe mai bine de trei decenii. În 1974, la Rio de Janeiro, Spiridon Vangheli a fost distins cu Diploma de Onoare Andersen, numele scriitorului basarabean fiind înscris în Lista celor mai buni povestitori din lume. -- Crispedia.ro

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 140
Editura: Guguță
Apariția: Noiembrie 2013
ISBN: 978-9975-4255-0-6
Dimensiuni: 17,5 x 24,6 cm
Greutatea: 0.4720

Pareri