Cartea Pernei. Confesiunile unei Doamne de Onoare de la Curtea Imperială Japoneză (Top 10+) [Carte de Buzunar]

Mai multe poze

Cartea Pernei. Confesiunile unei Doamne de Onoare de la Curtea Imperială Japoneză (Top 10+) [Carte de Buzunar]
173,00 MDL (34,77 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Editie ingrijita si introducere de Meredith McKinney.
 
Traducere din limba engleza de Ioana Aneci.
 
Una dintre cele mai citite opere din literatura japoneza
 
Acum o mie de ani, intr-o lume care, in multe sensuri, era foarte diferita de a noastra, o doamna de la curtea imperiala a Japoniei s-a asezat in fata unor foi de hirtie si a inceput sa scrie extraordinara opera numita mai tirziu Makura no soshi. A scris despre lumea ei, lumea intima a curtii, redata sub forma unor liste, amintiri si anecdote, ginduri si pareri personale legate de cele mai diverse teme.
 
Desi nu poate fi incadrataintr-un gen anume, Cartea pernei este, alaturi de celebra Genji monogatari, una dintre cele mai citite opere din literatura japoneza, o combinatie de jurnal, eseu, poezii, descrieri pline de culoare si observatii plastice, intr-un stil dinamic, spontan, lipsit de sentimentalismul romantic caracteristic perioadei si, tocmai de aceea, surprinzator de modern.
 
 
Recenzii
 
 
„Am scris in cartea asta lucruri pe care le-am vazut cu ochii mei si la care m-am gindit, in ceasurile lungi de ragaz petrecute acasa, fara sa-mi treaca vreodata prin minte ca le vor citi si altii. Temindu-ma ca nu cumva vreunele dintre insemnarile mele mai nechibzuite sa li se para unora prea indraznete si suparatoare, am facut tot ce mi-a stat in putinta sa le tin ascunse, dar socotelile mele nu prea s-au potrivit si uite ca totul a iesit la iveala.” -- Sei Shonagon
 
 
Despre Autor
 
Sei Shōnagon (cca 966 – cca 1017) a fost doamnă de onoare la curtea împaratesei Teishi, la Heian-kyo, Kyoto de azi. Cartea pernei este „jurnalul” ei de anecdote și observații bazate pe viața sa la curte. A fost finalizat probabil în primii ani ai secolului al XI-lea.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Makura no Sōshi / The Pillow Book
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 480
Editura: Polirom
Apariția: Februarie 2015
ISBN: 978-973-46-4968-6
Dimensiuni: 10,6 x 18 cm
Greutatea: 0.4500

Pareri