Cartea Neagră

Cartea Neagră

Preț de Listă: 490,00 MDL (122,50 RON)

Preț: 245,00 MDL (61,25 RON)

Economisești: 245,00 MDL (61,25 RON) (50%)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

Galip, un avocat din Istanbul, descopera intr-o dimineata ca sotia lui a disparut si se convinge ca l-a parasit pentru primul ei sot, Celal, un jurnalist de succes. Galip porneste in cautarea lui Celal, insa, bizar, jurnalistul a disparut si el. Pentru a da de urma celor doi, Galip se afunda tot mai mult in viata, scrierile si identitatea lui Celal. Descopera lucruri noi despre propriul trecut, al lui Celal si al sotiei sale, aflind de existenta unei grupari de admiratori fanatici ai lui Celal.

Acesta din urma este cunoscut ca un iubitor de coduri si jocuri de cuvinte, iar cititorii cauta mesaje secrete in articolele sale. In fascinatia lui, Galip pare sa piarda tot mai mult notiunea propriei identitati, iar cititorul nu mai poate distinge clar intre amintirile lui Celal si inventiile lui Galip despre el. Cartea neagra abunda in intrigi detectiviste, istorisiri ezoterice si conspiratii radicale. Aproape orice obiect devine un indiciu sau o enigma ce se cere solutionata, de la fotografiile din ziare la imaginile de pe panourile publicitare.

Recenzie

„In Cartea neagra, Orhan Pamuk da impresia ca viata are tot atitea sensuri, cite covoare sint intr-o moschee. Si, precum covoarele, adevarurile si povestile dintr-o carte arata deosebit unele de celelalte — vechi sau noi, viu colorate sau sterse. Dar, desi toate sint facute la fel, din acelasi material, doar citeva au puterea sa ne uimeasca.” - The Nation

Despre Autor

Orhan Pamuk este cistigatorul Premiului Nobel pentru Literatura in anul 2006. Romanul Ma numesc Rosu a cisti­gat in anul 2003 IMPAC Dublin Literary Award. Opera sa a fost tradusa in peste patruzeci de limbi. In prezent, Orhan Pamuk traieste in Istanbul.

Detaliile Produsului

Titlu Original: The dark book
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 512
Editura: Polirom
Apariția: 2011
ISBN: 978-973-46-2255-9
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.4000

Pareri