Cartea Gesturilor Europene

Cartea Gesturilor Europene
77,00 MDL (18,03 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din engleză de Alexandra Borş.

Ştiaţi că în secolul al XII-lea oamenii nu se spălau decât parţial, apa fiind considerată nocivă pentru organism? Că un italian, atunci când îşi prinde lobul urechii între degete, comunică o înclinaţie homosexuală? Că expresia „fuck" ce apare tot timpul în vorbirea americanilor, are o etimologie învăluită în mister sau că unica metodă de a te apăra de deochi este să porţi în buzunar o bucată de lemn sau o piatră?

Cum să te comporţi la semafor sau cum să stai la coadă, de ce numai englezii râd la propriile lor bancuri sau de ce italienii nu sunt niciodată punctuali, ce trăsături de caracter deconspiră chipul uman, poţi afla toate acestea din Cartea gesturilor europene, un ghid la îndemâna oricărui globe-trotter, un îndreptar noncomformist şi amuzant, ilustrat cu episoade inedite din experienţa proprie autorului, de călător prin ţările europene!

Recenzie

Cartea a avut un succes imens. Din cauza TV. Peter Collett este psihologul emisiunii Big Brother.

Ce vrem să ascundem în faţa semenilor, dar gesturile ne dau de gol? Felul cum stai, cum priveşti, cum gesticulezi cu mâinile, cum ţii picioarele, cum zâmbeşti, expresia ochilor, poziţia sprâncenelor spun mult mai multe decât vrem noi să oferim semenilor. Poziţia pe care o adopţi într-o conversaţie şi gesturile pe care le faci pot determina durata dialogului şi cât de des vei fi întrerupt.

într-un sondaj din SUA, Ronald Reagan a fost ales al treilea mare preşedinte al SUA din toate timpurile, după George Washington şi Abraham Lincoln. Rezultatul i-a surprins pe experţi. Reagan n-a impus nicio lege impresionantă şi nu a ţinut niciun discurs memorabil. A fost implicat în scandalul Contra. Dar experţii trec deseori cu vederea faptul că politicienii sunt judecaţi după aspectul lor fizic la fel de mult ca politica pe care o promovează.

Lucrurile mărunte, ca, de exemplu, felul în care zâmbeşte sau merge un politician, pot avea un impact mai mare asupra felului în care este ţinut minte decât toate rezultatele sau eşecurile lui politice. în ultimă instanţă, greşelile lui Reagan, gafele sale politice, ignoranţa şi atitudinea sa somnolentă faţă de funcţia de preşedinte - toate aceste lucruri i-au fost iertate pentru că a fost capabil să creeze indicatorii comportamentului necesar.

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Despre Autor

Peter Collett este autorul bestseller-ului Cartea gesturilor. Profesor şi membru al Departamentului de Psihologie Experimentală din cadrul Universităţii Oxford, psiholog al emisiunii Big Brother, Peter Collett abordează teme care ţin deopotrivă de domeniul psihologiei sociale, studiului personalităţii individuale sau limbajului trupului.

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 256
Editura: Trei
Apariția: Februarie 2012
ISBN: 978-973-707-573-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri