Cartea Ființelor Imaginare

Mai multe poze

Cartea Ființelor Imaginare
289,00 MDL (72,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

O parte considerabila din operele lui J.L. Borges scrise in colaborare au fost realizate impreuna cu prietenul sau de-o viata, A. Bioy Casares.

Dragonul, animalele din oglinzi, harpiile, centaurul, pasarea Roc, baziliscul, calul marii, sfinxul, grifonul, golemul, mandragora, gnomii, sirenele, nimfele, unicornul, djinii, walkiriile, trolii, lamiile, lemurii, satirii, pasarea care aduce ploaia si multe alte animale fantastice se regasesc in aceasta splendida carte in care, din gradina zoologica a realitatii, patrundem in cea a mitologiei. Borges recreeaza experiente literare, filosofice, istorice si chiar sacre. Animalele care populeaza aceasta carte sint reale in masura in care se nasc din admiratia si nevoia noastra de magie.

Recenzie

„Scrisa in colaborare cu Margarita Guerrero, cartea aduna o colectie impresionanta de creaturi nascute din imaginatia omului: dragoni, grifoni, silfi, mandragora, minotaur, gnomi, himera, balaurul cu opt capete, demonii iudaismului si ingerii lui Swedenborg, trolli… si cite si mai cite.” - Mihaela Spineanu, decembrie 2006, Elle

Despre Autor

Jorge Luis Borges (1899-1986) s-a nascut la Buenos Aires, intr-o familie instarita. La scurta vreme dupa nasterea sa, calatoreste alaturi de familie in Europa. Primeste inca de mic o educatie multilingva. Dupa intoarcerea in Buenos Aires, la 22 de ani, publica primul sau volum de poezii, Fervor de Buenos Aires.

Detaliile Produsului

Titlu Original: Ficciones
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 336
Editura: Polirom
Apariția: 2006
ISBN: 973-46-0357-4
Dimensiuni: 13 x 20 cm
Greutatea: 0.3000

Pareri