Cernobîl în Miez de Noapte

Cernobîl în Miez de Noapte
259,00 MDL

Disponibilitate: Stoc Limitat

Livrare prin Curier
  • În Chișinău: 24 de ore
  • În Moldova: 2-3 zile

Grăbește-te, produs cu stoc limitat!

Produs disponibil în:

Librăriile Bestseller din or. Chișinău:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă GEMENI et. 1 bd. Ștefan cel Mare 136 068-455-811 Stoc limitat
Vezi pe hartă TORO CENTER et 1 str. Pantelimon Halippa 6 069-824-124 Stoc limitat
Vezi pe hartă CENTRU str. Pușkin 35 068-799-033 Stoc limitat
Vezi pe hartă BUIUCANI str. Nicolae Costin 56 (inters. str. Liviu Deleanu) 068-521-201 Stoc limitat
Vezi pe hartă BOTANICA Jumbo et 1 bd. Decebal 23/1 060-211-443 Stoc limitat
Vezi pe hartă CIOCANA bd. Mircea cel Bătrân 32 069-930-499 Stoc limitat
Vezi pe hartă TELECENTRU str. Drumul Viilor 36/1 069-003-400 Stoc limitat

Librăria Bestseller din or. Cricova:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă str. Chișinăului 80 068-422-447 Stoc limitat

Librăria Bestseller din or. Ialoveni:

Adresa Telefon Stoc
Vezi pe hartă str. Alexandru cel Bun 30 nr.2 (lângă Linella și Brodețchi) 060-888-964 Stoc limitat

Descriere

POVESTEA NESPUSĂ A CELUI MAI MARE DEZASTRU NUCLEAR

„CEA MAI BUNĂ CARTE A ANULUI.” 

— NEW YORK TIMES

TRADUSĂ ÎN 21 DE LIMBI

În dimineața zilei de 26 aprilie 1986, reactorul numărul patru al stației de energie atomică de la Cernobîl a explodat, declanșând cel mai grav dezastru nuclear din istorie.

Bazându-se pe sute de ore de interviuri, realizate pe parcursul a peste zece ani, precum și pe scrisori, memorii nepublicate și documente din arhive recent declasificate, Adam Higginbotham a scris o expunere terifiantă și convingătoare care aduce la viață dezastrul prin ochii bărbaților și femeilor care i-au fost martori.

Cernobîl în miez de noapte este un portret nemuritor al unuia dintre marile dezastre ale secolului XX, al rezistenței și ingeniozității umane, și al lecțiilor învățate atunci când omenirea încearcă să modifice lumea naturală după propria voință – lecții care, în fața schimbărilor climatice și a altor amenințări, sunt nu doar vitale, ci de-a dreptul necesare.

Relatarea construită în ani de zile, privind dezastrul centralei nucleare de la Cernobîl a jurnalistului Adam Higginbotham, este o investigație puternică asupra modului în care propaganda, secretomania și miturile au ascuns adevărata poveste a unuia dintre cele mai mari dezastre ale secolului XX.

RECENZII

„Nicio carte nu a surprins atât de abil toată povestea a ceea ce s-a întâmplat în acea noapte și în lunile și anii ce au urmat. Cu detalii meticuloase, cercetări atente și o narațiune captivantă, Cernobîl în miez de noapte este o lectură obligatorie despre energia nucleară și sfârșitul Uniunii Sovietice.”

 — THE TIMES

Cernobîl în miez de noapte este o narațiune istorică de vârf: tensionată, alertă, captivantă și revelatoare. În ciuda multitudinii de informații, lucrarea nu devine niciodată copleșitoare sau dificil de urmărit. Autorul umanizează povestea, axându-se pe oamenii implicați. Aceasta este o poveste umană cu consecințe globale.

 — BOOKLIST

„O carte minunată. Adam Higginbotham spune povestea dezastrului și a consecințelor, cu o înclinație spre thriller. Este o poveste a orgoliului și a ambiției blestemate, cu șefi ai partidului comunist și ingineri nefericiți, victime și ticăloși, confuzie și mușamalizare.”

— THE GUARDIAN

„Teribil de detaliată, această carte relatează numeroasele abateri din cadrul reacției lor la dezastru. Higginbotham sugerează în mod convingător că aceste defecte au prezis în totalitate calamitatea – și, la rândul său, prăbușirea Uniunii Sovietice în sine.”

— THE NEW YORKER

Cine a cumpărat acest produs, a mai cumpărat:

Detaliile Produsului

Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 626
Brand: Bestseller
Apariția: 2021
ISBN: 978-9975-3458-2-8
Greutatea: 1.3000

Pareri