Cartea celor mai Uluitoare Comparaţii

Cartea celor mai Uluitoare Comparaţii
129,00 MDL (32,25 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Traducere din engleză de Zinaida Plămădeală.

Ştiaţi că un pinguin imperial este mai înalt decât un copil de 2 ani? Că marele rechin alb este de aproape două ori mai lung decît un automobil? Că o săgeată trasă cu arcul are o viteză mai mare decît trenul cel mai rapid?

Sau că un microcip e mai mic decît o furnică? Veţi afla lucruri şi mai uimitoare citind această carte.

Veţi privi lumea cu totul altfel!

Recenzie

Ce are în comun Santa Maria, nava-amiral a lui Cristofor Columb, cu porcul, păstrăvul-de-mare, albina şi Tyrannosaurus Rex?

Viteza. Santa Maria a traversat Oceanul Atlantic cu o viteză de 20 km/oră. Porcul fuge cu o viteză de 18 km/oră. Albina zboară cu 18 km/oră. Păstrăvul-de-mare înoată cu 24 km/oră. Tyrannosaurus Rex se mişca printre ferigile de la Polul Nord cu 24 km/oră.

Santa Maria era caravelă, corabie solidă, cu trei catarge, care şi-a demonstrat rezistenţa pe parcursul călătoriilor de-a lungul coastelor Africii. Cu 20 km/oră a ajuns cu bine în America, ca, apoi, să eşueze, în ajunul Crăciunului, pe un recif de corali.

Tyrannosaurus Rex nu a fost cel mai rapid dintre dinozauri. Se presupune că Albertosaurus ar fi dezvoltat o viteză de 40 km/oră. Asta ar echivala cu viteza transatlanticului Titanic. Cu aceeaşi viteză de 40 km/oră se mişcă şi elefantul african. Un pic mai rapid ca elefantul a fost Flyer 1, primul aeroplan al fraţilor Wright, care dezvolta o viteză de 48 km/oră. Aeroplanul era lejer întrecut în zbor de porumbelul călător, care dezvoltă o viteză de 97 km/oră. Şoimul călător este considerat a fi cea mai rapidă fiinţă aeriană. Când plonjează abrupt pentru a prinde în aer o altă pasăre, poate atinge viteza de 201 km/oră. Cel mai rapid avion din lume este X15 cu 7274 km/ oră. Pământul se mişcă cu o viteză de 107 226 km/oră. Iar Mercur cu 172 440 km/oră.

-- Gheorghe Erizanu, editor, autorul lucrării ”Ce spun cărțile”

Detaliile Produsului

Grupa de Vârstă: 6-8 ani, 9-12 ani
Limba: Română
Coperta: Copertă tare
Pagini: 120
Editura: Arc
Apariția: 2011
ISBN: 978-9975-61-446-7
Dimensiuni: 23,5 x 30,0 cm
Greutatea: 0.8600

Pareri