Carnavalul Revoluţiei: Europa Centrală, 1989

Carnavalul Revoluţiei: Europa Centrală, 1989
161,00 MDL (36,10 RON)

Disponibilitate: Stoc epuizat

Descriere

Descrierea Cărții

„Ideile sunt pentru obiecte ceea ce sunt constelaţiile pentru stele.“

Walter BENJAMIN

Întregul deceniu opt a fost marcat de frământări sociale în Polonia, Germania de Est, Cehoslovacia, Ungaria şi Iugoslavia, care au dus în cele din urmă la căderea comunismului în 1989. Central-europenii au militat în ultima decadă a perioadei comuniste pentru drepturile şi libertăţile lor, prin toate canalele posibile: articole, manifeste, mitinguri, întruniri ecologiste.
Cartea lui Padraic Kenney survolează activismul tinerilor jurnalişti, scriitori, sindicalişti sau simpli oameni care au ieşit de nenumărate ori în stradă pentru a lupta pentru drepturile lor. Cetăţeni trăind într-un regim comunist deposedant au găsit forţa de a face necontenit breşe în sistem, transgresând graniţele, aruncând cu flori în poliţişti sau militând împotriva serviciului militar obligatoriu.
Carnavalul revoluţiilor este istoria scrisă de oamenii simpli care s-au revoltat împotriva comunismului an de an, până când regimul a dat în clocot, iar Zidul Berlinului s-a prăbuşit. O carte din care România este absentă, motivat.

Padraic Kenney este profesor de istorie la Universitatea din Colorado. A studiat Limbile şi literaturile slavice la Colegiul Harvard, având un master în istorie la Universitatea din Toronto şi un doctorat la Universitatea din Michigan. Vorbeşte poloneza, rusa, slovaca, ucraineana, ceha, germana şi franceza. Carnavalul revoluţiei: Europa Centrală 1989 a fost urmată de The Burdens of Freedom - Eastern Europe Since 1989, publicată la Zed Books, în 2006, la Londra. Padraic Kenney este, din 2005, preşedintele Asociaţiei de Studii Poloneze. În 1998 a primit premiul Orbis Book pentru Rebuilding Poland: Workers and Communists, 1945-1950
A Carnival of Revolution: Central Europe, 1989, care a apărut la Princeton University Press în 2002, a fost tradusă şi publicată în cinci limbi: ucraineană, poloneză, cehă, bielorusă şi română (prezenta traducere).

Detaliile Produsului

Titlu Original: A Carnival of Revolution: Central Europe 1989
Limba: Română
Coperta: Copertă moale
Pagini: 488
Editura: Curtea Veche
Apariția: 2007
ISBN: 978-973-669-380-9
Greutatea: 0.3500

Pareri