Căpitan la 15 Ani [eBook]

Jules Verne

Stoc Limitat

Formate eBook

Descriere

La 2 februarie 1877 la bordul vasului Pilgrim urca pe proprie raspundere d-na Weldon, Jack fiul ei , varul Benedict si negresa Nan o menajera a familiei pentru a putea ajunge la San-Francisco.

La bordul acestui vas micutul Jack il cunoscu pe Dick Sand cel mai tanar marinar de pe vas. Ei se imprietenira, iar micutul Jack deveni elev al acestuia. Intr-o zi pe cand incercau sa captureze o balena capitanul vasului si marinari objnuitii cu asemenea vanatorii fura ucisi.

La bordul ramasese doar Dick-Sand, familia Weldon, negresa Nan, Neguro bucatarul si negrii luati de pe epava lui Waldeck inpreuna cu cainele lor Dingo. Intr-o noapte pe cand pe Tom il cuprinse o ameteala , Neguro strecura sub busola vasului un fier pentru a deregla directia acestuia. Din cauza directiei gresite ei ajunsera in Africa-Ecuatoriala unde fura luati ostaici de Neguro si un amic de-al lui pentru a putea fi vanduti ca sclavi.

Acestia fura cumparati, chinuiti, badjocoriti, iar negresa Nan nu putu rezista acestor chinuri si muri. Dupa ce ai incercat in nenumarate randuri sa scape, acestia fura salvati. Dupa numerosele primejdi prin care au trecut, ei ajunsera in sfarsit acasa.

Cand a implinit varsta de 18 ani Dick-Sand primi comanda unui vas al firmei James. W. Weldon.

Despre Autor

Jules Verne (n. 8 februarie 1828 - d. 24 martie 1905) a fost un scriitor francez și un precursor al literaturii științifico-fantastice. Verne a fost apreciat pentru scrierea operelor legate de viitor, spațiu, aer și călătoria în adâncurile mării. În patru din romanele sale este evocată România: ”Kéraban le têtu, Claudius Bombarnac, Le Château des Carpathes și Le beau Danube jaune.

Jules Verne a lăsat în urma sa o operă plină de o creativitate extraordinară. Este unul dintre primii autori care au îmbinat cu succes literatura de aventuri cu cea science-fiction. Interesul arătat pentru știință și faptul că a abordat în romanele sale teme care aveau să se concretizeze în secolul XX (zborul pe Lună, submarinul, etc.) îl face să fie mai mult decât un vizionar. - Wikipedia

Mai multe informații

Limba: Română
Apariția: 15 decembrie 1878
Compatibil cu: iPhone, iPad, Android, Kindle
Dimensiunea Fișierului: 1-2 MB
Compatibil cu Kindle: Da